Senatorul Mocioalcă a sunat adunarea! Primarii PRO și PMP din Caraș-Severin au primit dezlegare să treacă la PSD

 

La un an și doar câteva luni de la alegerile locale din 2020, cei 11 primari PRO România și PMP din Caraș-Severin, alături de un independent, s-au înscris în PSD.

 

Anunțul a fost făcut ieri de liderii organizației județene a PSD, deputatul Silviu Hurduzeu și senatorul Ion Mocioalcă, în prezența prim-vicepreședintelui social-democrat Sorin Grindeanu. Cei 11 primari care și-au schimbat partidul sunt Petru Furdui (Berzasca), Ion Țicheriu (Brebu), Gheorghe Coilă (Buchin), Vichente Suru (Bucoșnița), Ilie Canea (Lăpușnicel), Ioan Popovici (Păltiniș), Ilie Hașcă (Topleț) – PRO România, Florin Curița (Dalboșeț), Ion Văcărescu (Goruia), Victor Terteleacă (Iablanița), Sergiu Adrian Toma (Rusca Montană) – PMP. Odată cu aceștia, a devenit membru PSD și Nicolae Beg, cel care a câștigat ultimele alegeri din comuna Marga din postura de independent.

 

Trecerea celor șapte primari PRO la PSD nu surprinde pe nimeni, atâta timp cât mentorul lor, Ion Mocioalcă, a părăsit după alegerile locale partidul lui Victor Ponta pentru a redeveni social-democrat cu acte în regulă. De altfel, aceștia au fost la acele alegeri alături de Silviu Hurduzeu, în lupta cu liberalul Romeo Dunca pentru șefia Consiliului Județean. Ca să nu-și piardă mandatele de primari, înscrierea ulterioară a acestora în PSD nu se putea face prin demisie din PRO, ci doar prin excludere din partid. Iar aceasta s-a produs atunci când a vrut conducerea județeană a PRO România, formată din oamenii lăsați la comandă de Mocioalcă. Semnalul fiind dat, primarii PRO au primit „dezlegare la traseism” și ieri le-au fost aprobate in corpore adeziunile la PSD.

 

În ceea ce-i privește pe primarii PMP, înregimentarea acestora în PSD era de asemenea ușor de anticipat. Liderul județean al PMP, Ionuț Popovici, este un apropiat al lui Hurduzeu, înscrierea în PSD a fostului vicepreședinte CJ fiind și aceasta doar o chestiune de timp. Până să-și schimbe (și el) oficial culoarea politică, Popovici le-a permis primarilor PMP să părăsească partidul fără a-și periclita funcțiile. Dovada a venit ieri, când Mocioalcă a anunțat că aceștia au fost „dați afară” din PMP și că, astfel, căpătând statutul de „independenți”, s-au putut înscrie în PSD fără a-și pierde mandatele de primari. Cum (și dacă) va fi răsplătit Popovici pentru bunăvoința de a accepta excluderea din partid a primarilor PMP, și a le da astfel – curat involuntar, evident – o mână de ajutor să intre mai repede în PSD? Vom afla (și veți vedea) cât de curând.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite