Sfârșit de săptămână cu sute de amenzi pe șoselele din Caraș-Severin

 

Aproape 450 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii cărășeni în weekendul care s-a încheiat pentru nerespectarea normelor rutiere pe drumurile publice de pe raza județului. Cele mai multe amenzi le-au încasat conducătorii auto, dar au fost și pasageri sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță.

 

Acțiunile polițiștilor rutieri au avut loc pe principalele drumuri publice din județ, în perioada 10 – 12 februarie 2023, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru a-i determina pe participanții la trafic să fie conștienți de riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere.

 

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 440 de sancțiuni contravenționale, dintre care 205 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. În plus, au fost reținute în vederea suspendării 31 de permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare. 44 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță. De asemenea, 18 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți trei care au condus autovehicule sub influența alcoolului au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

„Săptămâna aceasta polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța rutieră și desfășoară, conform Planului de operațiuni Roadpol pentru anul 2023, acțiuni de tipul Truck&Bus, pentru verificarea legalității transportului public de persoane și transportului de mărfuri”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite