Sfaturi pentru alegerea covorului perfect pentru bucătărie

Găsirea covorului sau a unei mochete de bucătărie perfecte va da bucătăriei dvs. senzația primitoare a unui spațiu de adunare, protejând în același timp podelele de traficul pietonal ridicat.

Indiferent dacă podeaua bucătăriei dvs. este din lemn de esență tare, linoleum sau gresie, adăugarea unui covor sau a unui tip de mochetă de bucătărie vă va oferi beneficiile reducerii zgomotului și un pic de amortizare pentru picioare.

Urmați aceste sfaturi pentru a vă asigura că alegeți covorul sau mocheta de bucătărie perfectă, care face ceea ce aveți nevoie și arată bine în acest sens.

Vreți ca bucătăria să se simtă elegantă sau confortabilă? Fie că sunteți în căutarea unui covor de accent mic sau a unui tip de mochetă de suprafață mare, este important să alegeți o piesă care să se coordoneze bine cu podeaua și mobilierul dvs. De exemplu, dacă dulapurile sau decorul bucătăriei dvs. includ culori vii, luați în considerare un covor sau o mochetă neutră, care nu va concura cu designul dvs. De asemenea, puteți măsura vibrația culorii sau a modelului covorului dvs. în raport cu tonurile sau granulația podelelor din lemn.

Dacă doriți să înveseliți o bucătărie neutră, plasarea unui covor de culoare solidă saturată sub masa de bucătărie sau în fața chiuvetei este o modalitate excelentă de a transforma aspectul camerei, fără a depune prea mult efort.

De asemenea, doriți ca dimensiunea covorului să se potrivească bucătăriei dvs. Nu vreți un covor de bucătărie sau o mochetă atât de mică încât să pară că a căzut o cârpă de vase de pe mânerul aragazului, dar nici nu vreți să copleșească spațiul.

De obicei, un covor mai lung este perfect pentru bucătăriile cu spații înguste între insule și tejghele. De asemenea, un astfel de runner ajută la extinderea vizuală a lungimii bucătăriei dvs. Doriți o distanță maximă de 15 cm între covor și blaturile sau dulapurile dvs.

Cele mai bune covoare de bucătărie sunt realizate din materiale durabile. Aveți nevoie ca covorul sau mocheta dvs. de bucătărie să fie rezistentă la apă, pentru atunci când o oală nesupravegheată fierbe sau vă alunecă gheața din ușa congelatorului. Ar trebui să fie, de asemenea, super moale, pentru a salva vasele care cad și pentru a vă oferi tălpilor o pauză, atunci când stați în picioare pentru perioade lungi de timp.

Dacă bucătăria dvs. tinde să fie aglomerată, un covor cu țesătură plată este o alegere ideală. Țesăturile plate tind să nu-și piardă culoarea, așa că sunt atât frumoase, cât și durabile. De asemenea, sunt fabricate din bumbac și alte fibre ușor de întreținut, ceea ce înseamnă că atunci când câinele dvs. va răsturna o oală, puteți arunca covorul în mașina de spălat. Animalele dvs. de companie vor fi, de asemenea, mai puțin interesate să rupă un covor mai plat, deoarece este țesut cu bucle mai mici care nu se prind atât de ușor de dinți și gheare.

Aveți podele din gresie în bucătărie? Buclele mai mari sunt ceea ce căutați. Luați în considerare plasarea unui covor de lână plușată, cu bucle mari, sub masa din bucătărie. Acest lucru va adăuga instantaneu căldură podelei, îmbunătățind în același timp decorul dvs. Un covor mai gros oferă, de asemenea, o căptușeală suplimentară sub picioare, pentru a adăuga confort și a reduce zgomotul. Vă puteți distrage atenția de la cât de mult urâți să spălați vasele mișcându-vă degetele de la picioare în fibrele sale moi.

Între mâncatul neglijent al câinelui și momentele în care sunteți neîndemânatic cu condimentele, mizeriile din bucătărie sunt inevitabile. Este important să luați în considerare covoare și mochete pentru bucătărie care sunt ușor de curățat.

Covoarele din bumbac cu țesătură plată sunt lavabile la mașină și sunt opțiuni inteligente și practice. În plus, mochetele și covoarele realizate din fibre naturale, cum ar fi iuta, sisal sau bambus, sunt simplu de spălat de mână cu apă și detergent și sunt suficient de rezistente pentru a rezista la trafic pietonal intens.

Traficul pietonal cauzează propria sa serie de pete. În loc să vă îngrădiți bucătăria, luați în considerare covoarele din poliester și polipropilenă. În primul rând, acestea sunt neinflamabile, ceea ce reprezintă un beneficiu evident în bucătărie. Folosite în mod tradițional ca și covoare de interior/exterior, acestea sunt, de asemenea, de departe cele mai ușor de curățat. Puteți folosi metode de curățare rapide și agresive, cum ar fi frecarea sau înălbirea, iar covorul dvs. va fi ca nou.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite