Și umilit, și agresat, și pus pe drumuri! Mesajul unui tânăr către Poliție: „Țin să vă mulțumesc că ați încercat să mușamalizați incidentul!”

În urmă cu nouă luni, resita.ro prezenta un incident ce tocmai avusese loc la magazinul Kaufland din Lunca Pomostului: pentru că îndrăznise să-i ceară unui agent de pază să-și pună masca sanitară pe față, un tânăr din Reșița arăta că a fost agresat fizic de către cei doi agenți de pază postați la intrarea în supermarket. Jandarmeria anunța atunci că au fost întocmite actele de constatare privind săvârșirea infracțiunii de „loviri și alte violențe”. Așadar, s-a deschis un dosar penal. A cărui soluționare aflăm acum că trenează, deși a trecut aproape un an de la incident.

 

„Au acționat cu forța și mi-au aruncat telefonul din mână pe jos și a început agresiunea fizică, pana m-au scos afară din supermarket! Bravo, Civilizație! Abia aștept să fie puse la dispoziție imaginile din interiorul supermaketului!”, scria pe pagina sa de Facebook tânărul Alexandru Fîță, 25 de ani la acea vreme, din Reșița. Acesta posta și o secvență video surprinsă cu telefonul chiar înainte de a i se da cu aparatul de pământ.

 

VEZI: Astăzi, la Kaufland, în Reșița: Tânăr (cu mască) agresat de agenți de pază (fără mască)?!

 

Acum, la exact nouă luni de la acel incident, Alexandru Fîță revine asupra subiectului. De astă dată, revolta lui nu se îndreaptă către cei doi agenți de pază, ci înspre organele de cercetare penală. Redăm mai jos postarea făcută de acesta cu patru ore în urmă, cu precizarea că între timp resita.ro a luat legătura și cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, ale căror explicații le găsiți în finalul acestui articol.

 

Probele video, pierdute intenționat?

 

„Mai țineți mine cazul de la Kaufland din Reșița, a trecut ceva timp! Da… și eu sunt acea persoană agresată! Ciudat este ca poliția nu vrea să își facă treaba, sau cel puțin așa dă de înțeles! Țin să vă aduc la cunoștință că acum două zile o stimată Doamnă Agent din cadrul Poliției Municipale Reșița s-a pus în contact cu mine. Precum ca ar ca fi cazul să încheiem dosarul și să poată să îl trimită la procuratură!! După un an de zile, oameni buni!

 

De ce atât de târziu? Păi să vă spun logica mea! S-a încercat o mușamalizare TOTALĂ! Din câte am înțeles, patronul firmei de pază ar fi un fost angajat MAI… și tind să cred că a încercat să își scape angajații de două dosare penale plus amenda pentru că nu purtau mască pe timp de pandemie într-un Magazin/supermarket Etc!

 

După ce am discutat cu Doamna de la Poliție, am aflat că au nevoie dintr-o dată de mine să vin în România! Pentru o declarație… ciudat, eram convins de când am plecat din România (Alexandru se află la lucru în Germania, n.r.) că toate declarațiile și actele sunt la dosar, iar el trebuie trimis doar la Procuratură! Dar nu a fost așa! Am fost contactat de un alt agent, cu jumătate de an în urmă mi-a dat termen 3 luni să fac o plângere! Am făcut-o și pe aceasta! Totuși, după 6 luni se găsesc că le lipsește o declarație! Nici o problemă, o facem și pe aceasta! Dar ciudat, trebuie să vin personal în România. Din câte am înțeles că așa dorește Doamna Procuroare. Pentru ca această declarație să nu fie cumva «falsificată».

 

Astăzi mi-a picat fisa și am contactat-o pe Doamna care se ocupă de cazul acesta din cadrul Poliției Mun. Reșița. Și am întrebat-o dacă au fost să ia probele de pe camere video de la Kaufland! Pentru că eu am fost două zile la rând să încerc să intru în posesia acelor imagini! Și ghici ce? Nu sunt în măsură să intru în posesia lor!!! Doar organe constatatoare, adică Poliția Mun. Reșița, puteau să intre în posesia acestor DOVEZI!! ȘI GHICIȚI CE?!?!? NU EXISTĂ aceste dovezi pentru ca Poliția Mun. Reșița nu s-a dus să le ridice și cică în termen de 30 de zile se șterg!!! Super genial.

 

Țin să vă mulțumesc personal că ați încercat să mușamalizați acest incident! Ghinionul vostru este că, din păcate, am și eu Dovezile mele personale! Să vă fie Rușine!”, scrie pe aceeași rețea de socializare Alexandru Fîță, finalul mesajului său fiind adresat direct celor din Poliție.

 

Răspunsul IPJ Caraș-Severin

 

Contactat de resita.ro, astăzi după-amiază, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru, ne-a cerut un răgaz pentru a se documenta și apoi ne-a comunicat următoarele:

 

„Cu privire la afirmațiile postate de un bărbat, pe pagina personală de pe o rețea de socializare, referitoare la cercetările efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat la nivelul Poliției Municipiului Reșița, Compartimentul Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin este împuternicit să facă următoarele precizări:

 

Aspectele prezentate fac obiectul unui dosar penal instrumentat la nivelul Poliției Municipiului Reșița, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

 

În conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, procedura din cursul urmăririi penale este nepublică.

 

Polițiștii care au calitatea de organ de cercetare al poliției judiciare, efectuează, potrivit competențelor, activități de urmărire penală în vederea strângerii probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvîrșit infracțiuni și la stabilirea răspunderii penale a acestora pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

 

De asemenea, menționăm faptul că activitatea de urmărire penală a poliției judiciare este condusă și controlată în mod nemijlocit de procuror, care este competent de a dispune asupra actelor, măsurilor procesuale și soluționării cauzei”.

 

După cum vedeți, toate nedumeririle și nemulțumirile victimei de anul trecut față de modul cum și-a făcut datoria Poliția în acest caz au primit, prin intermediul nostru, un răspuns oficial. Nu la timpul trecut, ci la timpul prezent. Urmărirea penală este nepublică, iar cel care răspunde de modul cum se efectuează aceasta este reprezentantul Parchetului, nu polițiștii. Dacă vrea să i se facă dreptate, înțelegem că Alexandru Fîță trebuie să se înarmeze cu răbdare. Și să aibă încredere în autoritățile statului român. Chiar așa, de ce n-ar avea încredere? Are toate motivele din lume să aibă!

 

UPDATE, ora 22.30

 

Văzând comunicatul IPJ, Alexandru Fîță ne-a transmis următorul mesaj: „Principalele dovezi doar Poliția putea să le ridice de la Kaufland S.A. (probele video). Acestea nu sunt și nu au fost ridicate! Asta fiind spuse, filmările nu mai există, acțiunea după părerea lor nu mai poate fi dovedită! Neputând să se facă o dovadă a vinovăției, făptașii scapă basma curată!”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite