Șofer drogat și fără permis, oprit cu focuri de armă pe DN 6, în apropiere de Buchin

 

Urmărire ca-n filme, azi-noapte, pe Drumul Național 6, pentru oprirea unui autoturism înmatriculat în județul Dolj.

 

„Aventura” a început în jurul orei 23.45, când polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au oprit pentru control, pe DN 6, la intersecția cu DJ 608A, un autoturism cu numere de Dolj, condus în direcția Caransebeș de un tânăr. Deoarece acesta a spus că nu are documentele la el, polițiștii au verificat datele comunicate în aplicația eDAC, constatând că fizionomia din aplicație nu corespundea cu cea a conducătorului auto.

 

Prins cu minciuna, șoferul a încercat să scape și a demarat în viteză spre Caransebeș, cu polițiști pe urmele lui. „Polițiștii au pornit imediat în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Bărbatul a fost somat să oprească autoturismul, fără a se conforma, polițiștii executând un foc de avertisment în plan vertical. Autoturismul a continuat deplasarea până la ieșirea din comuna Buchin, unde a fost montat dispozitivul de oprire forțată de tip Spike, autoturismul oprindu-se înainte să treacă peste dispozitiv”, relatează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

În mașină au fost identificate trei persoane cu vârste cuprinse între 21 și 23 de ani, din județul Dolj, iar polițiștii au stabilit că bărbatul aflat la volan se prezentase inițial cu un alt nume și figura având dreptul de a conduce suspendat. Acesta a fost testat cu aparatele din dotare, rezultând suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive. „Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, rezultatul analizelor toxicologice constituind probă în cadrul dosarului penal întocmit în acest caz pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a precizat Alina Boeru.

 

Sursă foto-simbol: portalsm.ro

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available