Soluție modernă pentru accesul elevilor la transport gratuit, în Reșița: carduri electronice în loc de abonamente de hârtie

Societatea de Transport Urban Reșița (TUR) a început eliberarea cardurilor de transport gratuit pentru elevii din municipiu. Acestea vor înlocui abonamentele lunare de care beneficiau, până acum, elevii pentru a circula cu mijloacele de transport public.

Elevii din Reșița pot spune adio vechilor cartele de hârtie pe care trebuia să le reînnoiască lunar pentru a putea circula gratuit cu autobuzele societății publice de transport local. TUR a emis deja 1.000 de carduri, valabile până în apropierea viitorului an școlar (31 august 2021), pentru elevii care dețineau abonamente de transport gratuit. Acestea pot fi ridicate de la secretariatul unităților de învățământ unde studiază fiecare elev. Ceilalți elevi pot solicita eliberarea cardului, pe baza carnetului de elev vizat pe anul în curs, la unul din următoarele puncte: Direcția Impozite și Taxe – Piața 1 Decembrie 1918, nr. 9; Direcția Impozite și Taxe – Reșița, B-dul Republicii, nr. 18 sau la Casieria TUR – B-dul Republicii, nr. 29. Cardul de transport gratuit poate fi ridicat în 24 de ore de la data înregistrării cererii.

„Încercăm, în acest fel, să simplificăm procedura prin care elevii beneficiază de transport gratuit pe raza municipiului Reșița. Cardurile înlocuiesc, practic, abonamentele emise până acuma pentru elevi și sunt valabil pe tot parcursul anului școlar, până pe 31 August 2021. Astfel, elevii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze lunar pentru reînnoirea abonamentului de transport”, transmit reprezentanții TUR. Aceștia mai precizează că elevii pot dovedi organelor de control că au dreptul la transport gratuit doar pe baza cardului de transport nominal emis de societatea de transport local. Elevii mai trebuie să știe că acesta este netransmisibil, iar validarea fiecărei călătorii se face atingând cardul de unul dintre dispozitivele de citit carduri din mijlocul de transport.

Cardurile de transport respectă toate normele privind colectarea, stocarea și gestionarea datelor cu caracter personal, mai precizează reprezentanții Societății de Transport Urban Reșița.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite