Spectacolul apei. Rezistă barajul Poiana Mărului în cazul unor fenomene hidrometeorologice periculoase? [VIDEO]

 

La barajul Poiana Mărului s-a desfășurat un exercițiu pentru testarea capacității de răspuns în cazul producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase.

 

Exercițiul de testare a capacității de răspuns a barajului Poiana Mărului în cazul unor fenomene hidrometeorologice periculoase – ploi abundente, inundații, viituri – s-a desfășurat, în cursul acestei luni, la solicitarea administratorului amenajării hitroenergetice, SC Hidroelectrica SA.

 

Potrivit reprezentanților Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin care au participat la exercițiu, au fost efectuate manevre de deschidere și de închidere a vanelor de revizie a barajului. „Vana de lucru aferentă golirii de fund a fost deschisă timp de cinci minute și au fost evacuate debite de 18 mc/s, în mod controlat. După cele cinci minute, au urmat alte zece minute, în care debitul a fost redus la 8 mc/s”, explică specialiștii. Potrivit acestora, în urma exercițiului „s-a confirmat că echipamentele barajului sunt în stare bună de funcționare, iar albia râului Bistra Mărului este capabilă să transporte acest debit, fără a se înregistra pagube”.

 

Anterior desfășurării exercițiului, populația din zonă a fost avertizată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență să nu traverseze și să nu efectueze lucrări în apropierea albiei râului, care trebuie să rămână degajată de orice depozite ori construcții provizorii.

 

 

Video: ing. Vilhelm Szabo / director SGA Cs/ ABA Banat

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite