Câștig de cauză pentru „echipa Dunca”: Instanța îl menține în funcția de manager al Spitalului Județean Reșița pe Mircea Laza

 

Tribunalul Caraș-Severin s-a pronunțat, astăzi, 16 octombrie, în unul din cele două procese intentate de Alina Stancovici împotriva dispoziției președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca, privind revocarea acesteia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Caraș-Severin.

 

Cererea de suspendare a executării actului administrativ emis de președintele CJ Romeo Dunca, formulată de fostul manager al Spitalului Județean, Alina Stancovici, a fost respinsă de magistrați, ca inadmisibilă. Sentința nu este definitivă, Stancovici putând-o ataca în termen de cinci zile.

 

Potrivit soluției pe scurt, instanța „Respinge cererea de suspendare executare act administrativ formulată de reclamanta Stancovici Simona-Alina-Zora, în contradictoriu cu pârâtul Preşedintele Consiliului Judeţean Caras-Severin, şi intervenientul accesoriu Asociatia „Uniţi Reuşim”, ca inadmisibilă. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de Asociaţia Uniţi Reuşim. Ia act că reclamanta îşi rezervă dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.”

 

Pe rolul Tribunalului Caraș-Severin se află și procesul în care Alina Stancovici solicită anularea actului administrativ de revocare din funcția de manager. În această speță, la primul termen, din 27 iulie 2023, instanța a admis cererea de abţinere formulată de judecătoarea Ana Teodora Vegheș. Următorul termen este stabilit pentru data de 13 decembrie a.c.

 

CITEȘTE ȘI: Spitalul Județean Reșița a fost resuscitat! În trei luni, managerul Laza a reușit imposibilul: a plătit aproape 90% din arierate

 

Până la soluționarea acestor cauze, managementul Spitalului Județean de Urgență Reșița va fi asigurat în continuare de către Călin Mircea Laza, numit în funcție la începutul lunii iunie 2023 de președintele CJ Romeo Dunca. În numai trei luni, Laza a reușit ceea ce nimeni nu mai credea: scoaterea unității medicale din mega impasul financiar în care Stancovici lăsase spitalul în ciuda infuziei de fonduri de la Guvern – 14.000.000 de lei pentru achitarea arieratelor. „Pe 1 iunie am preluat spitalul cu 19.700.000 de lei arierate. În iulie am ajuns la 10.939.000 de lei, iar pe 30 august, mai avem doar 2.569.000 de lei în arierate. Aici nu vorbim despre cele 14.000.000 de lei primite de la Guvern. Fostul manager spune că n-a avut arierate. Nu știu cum n-a avut, a plătit cele 14.000.000 de la Guvern, dar eu m-am trezit cu 19.000.000 în căruța mea. În total, erau 33.000.000 de lei. Deci, am început cu 19.700.000 de lei arierate și am ajuns la 2.569.000 de lei”, declara actualul manager al spitalului la finele lunii august, cu prilejul inaugurării noii Unități de Primiri Urgențe.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available