Surprinși în flagrant delict

 

Trei bărbați din Obreja au fost surprinși ieri de polițiști în timp ce tăiau ilegal arbori pe o pășune împădurită de pe raza comunei, iar un altul a fost depistat în Radimna transportând cu o autoutilitară material lemnos fără acte de proveniență.

 

Polițiști de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au surprins ieri, 10 ianuarie, în flagrant delict, în zona „Panga” de pe raza satului Var (comuna Obreja), trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 34 de ani, toți din Obreja, în timp ce tăiau material lemnos nemarcat în regim silvic.

 

„La fața locului au fost găsite 10 cioate de esență cer, cu diametre cuprinse între 30-60 cm, nemarcate în regim silvic, precum și o remorcă încărcată cu 2 metri cubi de lemn de aceeași esență. Întreaga cantitate de material lemnos găsită a fost lăsată în custodie proprietarului pășunii împădurite, urmând a se stabili volumul total de material lemnos tăiat fără drept, precum și prejudiciul cauzat prin săvârșirea faptei. De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor un motofierăstrău și un topor, folosite la comiterea faptei.”, informează Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin.

 

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de material lemnos și furt de arbori și continuă cercetările în acest caz.

  

Tot ieri, polițiști de la Secția 7 Poliție Rurală Moldova Nouă au oprit pentru control, pe DN 57, în localitatea Radimna, o autoutilitară încărcată cu material lemnos, care circula în direcția Pojejena. Mașina era condusă de un bărbat de 30 de ani, din localitate, care nu deținea documente de proveniență și de însoțire a materialului lemnos transportat. Potrivit reprezentanților IPJ Caraș-Severin, întreaga cantitate de material lemnos din autoutilitară, 1,2 metri cubi lemn de foc de esență gorun, a fost lăsată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic zonal, iar șoferul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea legislației privind transportul de material lemnos.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available