Sute de amenzi și șoferi lăsați fără permis, în urma unor acțiuni ale polițiștilor de la Rutieră pe șoselele din Caraș-Severin

 

Polițiștii cărășeni au desfășurat, în weekend, acțiuni pe toate drumurile publice din județ pentru sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile rutiere. Cele mai multe amenzi – peste 60% – au fost date pentru depășirea limitelor legale de viteză.

 

489 de sancțiuni contravenționale au dat polițiștii rutieri din Caraș-Severin la sfârșitul săptămânii (4-6 februarie) pentru încălcarea regulilor în trafic. De asemenea, au fost reținute și retrase 33 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

 

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, 305 șoferi au fost amendați pentru că au ignorat limitele de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, iar șase dintre aceștia, care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză, s-au ales și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, au fost date 37 de sancțiuni contravenționale unor conducători auto care nu au purtat centura de siguranță, iar 14 șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

„Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 27 de permise de conducere și retrase șase certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier”, mai informează reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite