În anul 2020, Samsung a răspuns celor ce își doreau un telefon performant, dar accesibil, cu modelul Galaxy S20 FE, un smartphone care are tot ce are nevoie, de fapt, un utilizator, la o fracțiune din cost.
Conform site-ului producătorului, telefonul Galaxy S20 FE:
… este un telefon pentru cei care își doresc totul. V-am ascultat pe voi, fanii, iar ceea ce am creat este un telefon care nu acceptă niciun compromis. Acesta este telefonul creat special pentru fanii de toate tipurile. Așa că, indiferent dacă ești fan al fotografiei, al jocurilor sau al transmiterii în feed-ul tău a tot ceea ce te inspiră, îți oferim un telefon care conține tot ce poate fi mai bun în materie de inovație din gama S20. Acesta este telefonul care îți oferă tot ce vrei, pentru a face cât mai mult din ceea ce îți place.”
Hardware
Cum comprimă Samsung un telefon scump și majoritatea specificațiilor și caracteristicilor sale într-unul care este mai ieftin? Primul lucru pe care majoritatea oamenilor îl vor observa este că Samsung Galaxy S20 FE este construit din plastic.
Șinele laterale ale acestui telefon sunt încă din metal, dar întregul panou din spate este realizat din plastic. Construcția robustă este ușor de menținut, confortabilă și are o acoperire mată frumoasă, care nu este foarte alunecoasă. Modelul Samsung Galaxy S20 i-a făcut pe unii utilizatori să se grăbească să pună o carcasă, dar mulți nu vor simți aceeași nevoie pe S20 FE.
Ca și culori, sunt 6 nuanțe disponibile. Cloud Navy este cel mai întunecat din set, cu Cloud White, Orange, Red, Lavender și Mint fiind, de asemenea, disponibile. E o schimbare binevenită față de restul gamei S20, în care culorile erau obișnuite sau inexistente.
Design
În ceea ce privește designul fizic al acestui telefon, este remarcabil de similar cu restul gamei Samsung Galaxy S20. Modulul camerei din spate este plasat identic, porturile și butoanele sunt în același loc, iar aspectul general este foarte similar.
Singura modificare considerabilă este dimensiunea cadrelor din jurul afișajului, deoarece acestea sunt puțin mai groase. În mod deosebit, camera selfie are un inel subțire de argint în jurul său, care o face să iasă în evidență. Ecranul este, de asemenea, un pic mai plat, ceea ce, pentru unii utilizatori, va fi întotdeauna un avantaj imens.
Afişaj
Samsung este foarte bun la realizarea afișajelor pentru smartphone-uri, indiferent de prețul telefonului, iar acest model emblematic nu face excepție.
Sub geamul necurbat de pe Galaxy S20 FE, veți găsi un ecran de 6,5 inch, 1080p. Este un panou Super AMOLED decent, luminozitatea este excelentă, culorile sunt vii, iar unghiurile de vizualizare sunt perfecte.
Rezoluția de 1080p nu este nimic ieșit din comun, dar este mai mult decât suficientă pentru majoritatea utilizatorilor. În plus, nu este ca și cum a avea un ecran cu rezoluții mai mari ar fi făcut o mare diferență. Linia obișnuită Galaxy S20 atinge 1440p, dar software-ul este limitat la 1080p dacă folosiți 120Hz.
Această rată de reîmprospătare mai mare, de 120Hz, rămâne și pe modelul S20 FE și este la fel de utilă ca și pe dispozitivele de ultimă generație. Jocurile, scroll-ul și cam tot ceea ce aveți pe telefon arată mai bine cu o rată de reîmprospătare mai rapidă.
Software și performanță
Pentru majoritatea companiilor, reducerea prețului unui dispozitiv high-end ar însemna scăderea unui nivel de procesor, dar nu este cazul cu FE. Samsung a reușit să includă același cip Snapdragon 865 și pe S20 FE, împreună cu performanțele sale puternice.
În practică, însă, performanța nu este chiar la același nivel. O parte din problemă este alocarea RAM-ului, care a fost tăiat de la 12 la 6GB, mai ales atunci când luați OneUI-ui lui Samsung în considerare.
În ceea ce privește software-ul, nimic nu s-a schimbat cu adevărat față de modelul Samsung Galaxy S20 anterior. Modelul FE rulează pe Android 10 cu OneUI 2.5. Experiența software Samsung este un fel de compromis. Aveți tot ce v-ați putea dori cu adevărat, dar a avea totul poate fi copleșitor.
Durata de viață a bateriei
Un alt avantaj al Galaxy S20 FE față modelele mai scumpe este durata de viață a bateriei. Bateria de 4.500 mAh din acest telefon rezistă mai mult decât Galaxy S20+. În plus, are o încărcare rapidă cu sau fără fir, atunci când vine momentul.
Camera foto
Camera de pe Galaxy S20 FE este una surprinzătoare. În ciuda faptului că FE utilizează același senzor principal cu S20 și S20+, pare să realizeze fotografii mai bune. Detaliile și culorile sunt clare, atâta timp cât lumina este decentă.
Utilizatorii vor folosi camera principală de 12 MP în cea mai mare parte, dar nici shooter-ul ultrawide nu este de ignorat. Teleobiectivul este limitat la doar 8MP, dar cu zoom optic real de 3x.
În departamentul video, S20 FE pierde suportul 8K de care sunt capabile celelalte modele S20, dar asta nu pare să fie o pierdere. În acest moment, 8K nu merită cu adevărat, iar modul 4K pe FE își face treaba.