Tradițiile rămân acasă, la Forotic! Primarul vrea ansamblu de dansuri populare

Alexandru Sporea, primarul comunei Forotic, promovează, printre multe altele, cultura în rândul tinerilor. Înainte de a face parte din sfera politică, Alexandru Sporea a fost un tânăr determinat să schimbe ceva în comuna sa, fapt pentru care, pe o perioadă de circa doi ani de zile, a demarat diverse acțiuni de voluntariat sau culturale alături de tinerii locului.

În strategia de dezvoltare pe care acesta a pregătit-o pentru următorii patru ani de zile, Sporea a dorit să includă și demararea unor activități pentru copii, printre care se numără și înființarea unui ansamblu de dansuri tradiționale.

Acesta alege să se consulte cu cetățenii ori de câte ori are posibilitatea pentru a rezolva împreună cu aceștia problemele colective. În cazul ideii de a pune bazele unui ansamblu de dansuri populare, Sporea s-a adresat părinților din comună și i-a rugat pe aceștia să își exprime părerea referitoare la proiectul pe care dorește să îl implementeze: „Mă adresez dumneavoastră deoarece consider că este un aspect care vă vizează! M-am sfătuit cu câteva persoane și am decis să punem bazele unui ansamblu de dansuri populare al comunei Forotic! Am discutat cu un coregraf din Timișoara, pe care am avut plăcerea de a-l cunoaște acum câțiva ani, și am ajuns la un numitor comun. Pentru a colabora cu domnul coregraf este necesar ca Primăria să aloce din bugetul local o anumită sumă de bani pentru susținerea culturii, respectiv a Ansamblului. Nu am luat încă nici o decizie, deoarece am considerat că e potrivit să mă sfătuiesc cu dumneavoastră!“, scrie Alexandru Sporea pe pagina sa de Facebook.

Oamenii s-au arătat receptivi ideii și chiar îl sfătuiesc pe primar să facă o prioritate din nevoile tinerilor din comună, pentru care este așteptat cu soluții și propuneri factuale, dar nu au avansat încă o sumă de bani care să fie alocată pentru această activitate.

Foto: Alexandru Sporea

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite