Tramvaiele care vor circula în Reșița, în teste la fabrica din Bursa. Primarul Popa trimite o delegație în Turcia pentru a evalua mijloacele de transport

 

Municipiul Reșița va avea 13 tramvaie bidirecționale, fabricate în Turcia, în baza contractului încheiat în 2020 cu compania Durmazlar din Bursa. Primele garnituri ar putea fi livrate până de sărbătorile de iarnă.

 

O delegație a Primăriei Reșița formată din administratorul public Claudiu Kiss, directorul executiv al Direcției Dezvoltare Locală și Instituțională Grațian Dobre și Vladimir David, consilier în cadrul aceleiași Direcții, va merge în Turcia pentru a vedea cum arată și cum funcționează tramvaiele bidirecționale care vor fi livrate în municipiul de pe Bârzava.

 

„Având în vedere că producția primelor tramvaie este finalizată, e oportun ca Primăria Reșița să realizeze o vizită de lucru la fabrica din Bursa a producătorului Durmazlar pentru a participa la o serie de teste de fabricație și pentru a face o primă evaluare a mijloacelor de transport care urmează a fi livrate”, spune edilul Ioan Popa.

 

Primele garnituri ar putea să ajungă la Reșița în luna decembrie, urmând ca livrarea să se încheie în a doua parte a anului viitor. În total, municipiul Reșița va avea 13 tramvaie bidirecționale cu capacitate de transport de minimum 92 de locuri fiecare. Achiziția acestora s-a făcut în cadrul unui proiect european derulat prin Ministerul Dezvoltării, finanțarea, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, fiind obținută prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile/Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite