Traseu tematic între Crivaia și Vila Klaus, în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului

 

Turiștii pasionați de drumeții, dar și elevii și studenții interesați de natură au la dispoziție un nou traseu tematic în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, în apropierea municipiului Reșița.

 

Administrația Parcului Național Semenic-Cheile Carașului a finalizat realizarea unui nou traseu tematic, pe Valea Bârzavei, între Crivaia și Vila Klaus, pe raza comunei Văliug. Cu o lungime de 3,5 kilometri, traseul este accesibil pentru toate vârstele, nu necesită echipament special și poate fi parcurs în aproximativ două ore.

 

Noul traseu începe chiar la intrarea în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului din Drumul Județean 582D, unde rangerii parcului au amplasat un panou explicativ cu privire la structura speciilor de faună, structura ecosistemelor naturale, habitatul speciilor și definiția unor termeni esențiali în conservare. Iar de-a lungul drumului sunt amplasate 14 panouri educative ce prezintă informațiile specifice pentru specii caracteristice organizate pe încrengături.

 

„Turiștii, elevii și studenții au acum posibilitatea parcurgerii acestui traseu tematic – educativ ce prezintă fauna din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului. De asemenea, instituțiile de învățământ au posibilitatea desfășurării unor lecții de biologie în aria protejată, efectuând aplicații practice cu elevii din Reșița și localitățile limitrofe parcului național”, a declarat directorul Parcului Național Semenic-Cheile Carașului, Nicolae Ifca.

 

Accesul pe traseul tematic se poate face din Crivaia pe DJ 582D sau dinspre Semenic și Comarnic, pe traseul turistic cruce roșie.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available