Pompierii cărășeni au intervenit la două incendii produse noaptea trecută, la Teregova, unde focul a cuprins un imobil format din casă particulară, magazin alimentar, cafenea și farmacie, precum și o casă învecinată, și la Cireșa, unde a ars acoperișul și o parte a unei case particulare.
Pompierii militari din cadrul Detașamentelor Caransebeș și Reșița, ajutați de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, au intervenit, azi-noapte, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și cu o autospecială de primă intervenție pentru stingerea incendiului care a cuprins un imobil din Teregova format din casă particulară, magazin alimentar, cafenea și farmacie. Până la sosirea forțelor de intervenție, focul se extinsese la acoperișul casei învecinate. „Pompierii au acționat imediat pentru localizarea incendiului și limitarea propagării flăcărilor la alte case din imediata apropiere. După mai bine de cinci ore de luptă cu flăcările, pompierii au lichidat incendiul, nefiind înregistrate victime, ci doar pagube materiale”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, Izabela Ciocoi. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 250 mp și încăperile acesteia, iar în interiorul magazinului alimentar, cafenelei și farmaciei au fost afectați pereți și distruse rafturi, alimente, mobilier, mai multe aparate electrocasnice. La casa învecinată a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100 mp, fiind afectate de incendiu mai multe încăperi, precum și o terasă a locuinței.
Tot în cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș au intervenit, cu sprijinul pompierilor voluntari ai Serviciului pentru Situații de Urgență Oțelu Roșu, și la un incendiu produs în Cireșa, cu pericol de explozie din cauza unei butelii aflate în locuința cuprinsă de flăcări. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 150 mp, precum și mai multe bunuri și obiecte de mobilier din încăperile locuinței. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.
„Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric. Pe această cale dorim să atragem atenția cetățenilor asupra pericolelor care decurg din nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor”, au precizat reprezentanții ISU „Semenic”, reamintind, totodată, principalele măsuri de prevenire:
- efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice și nu lăsați în funcțiune, nesupravegheate, aparatele electrice;
- nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
- la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
- verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate; nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
- nu suprasolicitaţi o priză;
- instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.