TRUCK&BUS pe șoselele din Caraș-Severin. Polițiștii rutieri au aplicat peste 465 de sancțiuni contravenționale

 

Polițiștii cărășeni au derulat, pe parcursul săptămânii trecute, acțiuni pentru verificarea legalității transportului public de persoane și a transportului de marfă.

 

Acțiunea de control „TRUCK&BUS” s-a derulat pe drumurile publice din Caraș-Severin în perioada 13 – 19 mai și a vizat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

 

În cadrul acțiunii au fost verificate, în total, 1.277 de autovehicule și au fost aplicate peste 465 de sancțiuni contravenționale. În ceea ce privește transportul public de persoane, au fost verificate 357 de autovehicule, fiind aplicate peste o sută de amenzi. „Din totalul sancțiunilor aplicate, 26 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 31 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, iar restul pentru alte abateri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru. În domeniul transportului de marfă, au fost verificate 920 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 365 de cazuri. „Din totalul acestora, 99 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 61 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 45 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf și celelalte pentru alte abateri”, a precizat Alina Boeru.

 

Acțiunea „TRUCK&BUS” a fost coordonată la nivel național și s-a desfășurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available