UBB are inițiative importante pentru Caraș-Severin – hub educațional, Living Lab sau proiect-pilot pentru Clisura Dunării

 

O delegație a Universității Babeș-Bolyai s-a aflat, astăzi, la Reșița, unde a avut o întâlnire și cu reprezentanții administrației județene, în vederea dezvoltării strategice integrate a județului, pe modelul proiectelor deja implementate în alte orașe în care UBB este prezentă. 

 

Prorectorul UBB Cluj, Dan Lazăr, alături de reprezentanți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) au participat, astăzi, la sediul Palatului Administrativ din Reșița, la o întâlnire cu prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, și președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, în cadrul căreia au fost puse bazele unei colaborări între UBB Cluj și autoritățile din Caraș-Severin. „Colaborarea are drept scop dezvoltarea strategică integrată a județului, pe modelul proiectelor deja implementate în alte orașe în care UBB este prezentă”, precizează Instituția Prefectului.

 

Printre inițiativele discutate în cadrul întrevederii s-au regăsit: un proiect-pilot pentru Clisura Dunării; training în administrația publică; hub educațional la nivel local și Living Lab. Detalii despre fiecare dintre acestea au fost oferite de Instituția Prefectului: „Pentru proiectul-pilot ce vizează Clisura Dunării – o zonă cu un potențial turistic și economic considerabil -, s-au purtat deja discuții cu mai multe primării, urmând să fie realizată o analiză strategică a fiecărei localități, care să identifice domeniile de dezvoltare și posibile soluții pentru creșterea calității vieții. Training-ul în administrația publică este un program destinat angajaților instituțiilor publice, pentru dezvoltarea profesională și creșterea eficienței administrației locale, iar hub-ul educațional la nivel local este un spațiu de cooperare între universitate, administrația publică, mediul de afaceri și ONG-uri, menit să faciliteze dialogul, identificarea de oportunități și dezvoltarea proiectelor comune”.

 

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește inițiativa Living Lab, aceasta este „o platformă inovativă în care instituțiile și companiile semnalează provocările cu care se confruntă, iar studenții și profesorii FSPAC, prin activități de cercetare, evaluare, explorare, creare și experimentare dezvoltă soluții la aceste probleme. Scopul FSPAC Living Lab este de a fi un laborator de idei și creativitate în care profesorii și studenții își valorifică cunoștințele, energia și potențialul creativ, de cercetare și inovare, în timp ce companiile și instituțiile beneficiază de soluțiile propuse”, explică Instituția Prefectului.

 

 

Sursă foto: Prefectura Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available