UBB dă startul admiterii pentru anul universitar 2022-2023. La Reșița sunt disponibile peste 550 de locuri la zece specializări

 

Admiterea la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) va începe luni, 11 iulie. Înscrierea se face exclusiv online, dar în incinta Centrului Universitar UBB din Reșița, la Campus Café, vor funcționa centre suport în cadrul cărora cadre didactice și studenți vor oferi sprijin logistic candidaților.

 

Startul înscrierilor la programele de studii pe care Universitatea Babeș-Bolyai le desfășoară la Reșița, în cadrul a șase facultăți –  Inginerie; Științe Economice și Gestionarea Afacerilor; Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Sociologie și Asistență Socială; Educație Fizică și Sport și Psihologie și Științe ale Educației – va fi dat luni, 11 iulie, ora 08.00.

 

Înscrierile se fac online, prin intermediul platformei universității, la adresa: https://admitere2022.ubbcluj.ro/, după următorul calendar:

 

Facultatea de Inginerie: 11 – 22 iulie;

Facultatea de Științe Economice și Gestionarea Afacerilor: 11 – 15 iulie;

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării: 11 – 15 iulie;

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială: 11 – 15 iulie;

Facultatea de Educație Fizică și Sport: 11 – 16 iulie;

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației: 11 – 15 iulie.

 

Pentru candidații care au nevoie de sprijin logistic pentru a depune actele necesare înscrierii în incinta Centrului Universitar UBB din Reșița, la Campus Café, vor fi amenajate centre suport care vor funcționa în intervalul orar 09.00 – 16.00.

 

Informații despre admiterea 2022 la programele de studii ale UBB de la Reșița, respectiv actele necesare, condițiile de înscriere, taxele de studiu, condițiile de admitere, cerințele pentru înmatriculare, sunt disponibile pe pagina web a centrului, la adresa: https://resita.extensii.ubbcluj.ro/admitere-2022/.

 

Pentru anul universitar 2022-2023, la cele șase facultăți ale UBB de la Reșița vor fi disponibile, la studiile de licență, 557 de locuri la zece specializări. 168 din cele 557 de locuri sunt fără taxă.

 

Cele mai multe locuri – 207, din care 52 fără taxă – sunt la Facultatea de Științe Economice și Gestionarea Afacerilor, după cum urmează: Economia comerţului, turismului şi serviciilor – 18 locuri bugetate și 41 cu taxă; Contabilitate şi informatică de gestiune: 18 locuri cu taxă și 56 bugetate; Marketing: 16 bugetate și 58 cu taxă.

 

La Facultatea de Inginerie sunt 133 de locuri, dintre care 49 fără taxă. Cele mai multe locuri – 16 bugetate și 30 cu taxă – sunt la Inginerie Mecanică. La Electromecanică sunt 13 locuri bugetate și 28 cu taxă, iar la Informatică aplicată în inginerie electrică, respectiv Informatică industrială, câte 10 locuri bugetate și 13 cu taxă.

 

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației are disponibile 60 de locuri (17 fără taxă), la Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar; Facultatea de Sociologie și Asistență Socială: 59 de locuri (18 fără taxă) la specializarea Asistență socială; Facultatea de Educație Fizică și Sport: 50 de locuri (16 fără taxă), la specializarea Educaţie fizică şi sportivă, iar  Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării: 48 de locuri (16 fără taxă), la specializarea Administraţie publică.

 

În ceea ce privește admiterea în anul universitar 2022-2023, la Facultatea de Inginerie se face în baza unei scrisori de motivație și a mediei aritmetice cu patru zecimale a probelor scrise doi și trei de la examenul de bacalaureat (100%). La Științe Economice și Gestionarea Afacerilor; Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și la Psihologie și Științe ale Educației, se prezintă un eseu motivațional și se ia în calcul media generală de bacalaureat (100%), aceleași criterii fiind valabile și la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, cu precizarea că pentru candidații care sunt deja licențiați nu se va lua în calcul media de la bacalaureat, ci media examenului de licență. La Facultatea de Educație Fizică și Sport, traseul aplicativ pentru evaluarea aptitudinilor motrice va avea pondere 100% în media de admitere.

 

Reprezentanții Centrului Universitar UBB de la Reșița precizează că și în acest an universitar vor fi acordate o serie de beneficii studneților: „burse atractive, de la Ministerul Educației Naționale și din venituri proprii, care se pot cumula; burse speciale acordate de agenți economici din Reșița și județul Caraș-Severin; cazare în căminul studențesc, modernizat; masa la Campus Cafe din incinta universității la prețuri subvenționate; acces gratuit la aplicațiile Microsoft – Windows și Microsoft 365; bibliotecă modernă și acces la baze de date electronice; acces la facilități sportive: sală de forță; sală de sport polivalentă – saună, jacuzzi, teren de tenis, baschet, volei, handbal, mini-fotbal; acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul ERASMUS+ și prin acorduri bilaterale; perfecționare prin studii de masterat și doctorat; transport CFR și local subvenționat”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available