Un bebeluș, patru copii și cinci adulți, toți din județul Timiș, salvați în Cheile Carașului

 

Zece persoane care s-au rătăcit și au petrecut noaptea în Cheile Carașului au fost salvate, în această dimineață, de echipe mixte formate din jandarmi montani, polițiști, salvamontiști și rangeri.

 

Apelul prin care forțele de salvare au fost alertate că zece persoane – un bebeluș, patru copii și părinții lor – s-au rătăcit, încă de ieri, în Cheile Carașului, în zona Iabalcea, a fost primit în această dimineață, în jurul orei 07.30. Pentru căutarea grupului de turiști au fost mobilizați polițiști, jandarmii montani, angajați ai Serviciului Salvamont, dar și rangeri, care să sprijine căutările cu ajutorul unei drone.

 

„Reușind să ia legătura telefonic cu unul dintre turiști, colegii noștri de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au aflat că cei cinci adulți și cinci copii – patru cu vârste de până la 11 ani și un bebeluș de 11 luni –, însoțiți de un cățel, plecaseră de ieri de la ora 17.00 într-o drumeție în zona respectivă, iar la un moment dat s-au rătăcit, au ajuns într-o zonă fără semnal din Cheile Carașului și au fost nevoiți să-și petreacă noaptea pe un pod din lemne, improvizat pe o stâncă”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Din discuțiile purtate cu aceștia polițiștii au reușit să stabilească zona în care se aflau, iar echipele mixte s-au deplasat spre locul indicat, ajungând în aproximativ două ore la cei zece turiști, care au înnoptat sub cerul liber, la o temperatură de 2 grade Celsius. „Chiar dacă nu au fost pregătiți pentru o astfel de experiență, niciunul dintre turiști nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Conduși de jandarmi și salvamontiști, copiii și părinții au ajuns în siguranță la autoturisme, în localitatea Carașova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Marius Săndulescu. Din Carașova, turiștii au plecat acasă, în județul Timiș.

 

„Suntem bucuroși că evenimentul s-a încheiat cu bine și niciunul dintre turiști nu a pățit nimic având în vedere că în zonă trăiesc animale sălbatice și vipere cu corn, iar terenul poate fi accidentat și periculos pentru cei care se aventurează fără să cunoască locurile. Vă recomandăm ca, înainte de a pleca în excursie în astfel de zone, să vă informați despre itinerariul pe care îl veți percurge, gradul de dificultate al traseului, accesibilitate, porțiuni periculoase, starea vremii și alte date necesare. În cazul în care vă rătăciți, nu părăsiți grupul, dacă sunteți în grup organizat. Rămâneți treji și conștienți. Încercați să găsiți o zonă cu semnal telefonic și să apelați 112 pentru a solicita sprijinul structurilor abilitate”, au mai transmis polițiștii cărășeni.

 

 

Sursă foto: Jandarmeria Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite