Fundația Comunitară Banatul Montan în parteneriat cu Primăria Reșița desfășoară, la nivelul municipiului, campania de informare „Un viitor mai curat cu gunoiul selectat”, prin intermediul căreia cetățenii sunt ajutați să selecteze corect și eficient deșeurile pe care le generează.
Campania „Un viitor mai curat cu gunoiul selectat” a fost inițiată de Fundația Comunitară Banatul Montan în urma unor consultări publice, întâlniri și programe de leadership derulate în cadrul proiectului „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local”, prin care s-a urmărit identificarea, cu ajutorul locuitorilor Reșiței, a celor mai importante schimbări pe care aceștia și le doresc pentru orașul lor.
„În urma sondajului de opinie realizat, cetățenii din Reșița au votat cele mai importante priorități pentru ei, iar colectarea selectivă a fost una din principalele nevoi semnalate. Propunem astfel o campanie care să informeze și să ajute cetățenii să selecteze gunoiul corect, ținând cont de gradul de colectare selectivă în Reșița de numai 11%”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Banatul Montan.
Scopul campaniei „Un viitor mai curat cu gunoiul selectat” este de a-i informa pe cetățenii din municipiul Reșița în legătură cu modul de selectare a gunoiului. „Am realizat afișe care se află în fiecare stație de autobuz, pliante cu informații și scurte materiale video prin care este explicat procesul de selectare corectă a gunoiului. Acestea din urmă vor rula în autobuze, pe rețelele sociale, pe site-ul nostru și ale partenerilor. Ne dorim ca un număr tot mai mare de cetățeni să fie parte a acestui efort, să avem un oraș mai curat, iar gunoiul selectat corect să poată fi reutilizat”, precizează inițiatorii campaniei.
Campania „Un viitor mai curat cu gunoiul selectat” se derulează cu suportul financiar al Active Citizens Fund – Romania și al celorlalți parteneri și donatori: Fundația Friends for Friends, Romanian American Foundation și Primăria Reșița.
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021.