Universitatea „Eftimie Murgu”, pe scenariul roșu! Cursurile vor începe exclusiv online

Noul an universitar va începe la Reșița luni, 28 septembrie, însă studenții Universității „Eftimie Murgu” nu vor reveni în sălile de curs. Conducerea instituției de învățământ superior a luat decizia aplicării scenariului roșu: cursuri exclusiv online.

În timp ce unitățile de învățământ din ciclul preuniversitar din Caraș-Severin au început noul an școlar fie în scenariul verde, cu prezență integrală în sălile de clasă, fie în cel galben, cursuri hibrid, cu jumătate din efectivul de elevi prezenți în clasă, iar cealaltă jumătate, online, la Univeristatea „Eftimie Murgu” din Reșița va fi aplicat scenariul roșu.

„La Universitatea Eftimie Murgu, toate activitățile, indiferent de forma de învățământ, la zi sau la distanță, și indiferent de ciclul de studii, licență sau masterat, se vor derula exclusiv online. Mă refer, aici, la cursurile teoretice, dar și la activitățile practice, de laborator, seminarii sau proiecte, întrucât și acestea, pe cât posibil, se vor desfășura tot în format electronic. Am apelat la această variantă, fără prezență fizică, pentru a asigura o expunere cât mai mică a studenților noștri preecum și a cadrelor didactice în contextul actual al pandemiei și pentru a preveni răspândirea coronavirusului”, a explicat prorectorul Universității „Eftimie Murgu”, Cristian Chioncel (foto, în stânga, alături de rectorul Andrade Bichescu).

Conform Ordinului comun nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, fiecare instituție de învățământ superior are libertatea de a decide, în baza autonomiei universitare, dar cu asumarea răspunderii publice şi cu respectarea calităţii actului didactic, scenariul de funcţionare propriu. Scenariul ales trebuie să fie în concordanţă cu situaţia epidemiologică existentă cu o săptămână înainte de data începerii anului universitar și cu specificul fiecărei instituţii de învăţământ superior.

Sursă foto: expressdebanat.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite