UPDATE. Cod roșu. Viscol puternic în zona montană a județului Caraș-Severin

 

Meteorologii au emis, astăzi, mai multe avertizări de vânt puternic pentru județul Caraș-Severin, fiind vizată îndeosebi zona montană.

 

Cu puțin timp în urmă, la ora 17.30, a intrat în vigoare o avertizare cod roșu de vânt puternic valabilă până la ora 20.30, în zona de munte, la peste 1.800 de metri înălțime. Potrivit meteorologilor, se vor semnala: viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 140…145 km/h, zăpadă puternic troienită, vizibilitate redusă spre 0 metri. Anterior, pentru zona montană înaltă a județului Caraș-Severin, meteorologii emiseseră o avertizare cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă, valabilă până mâine, 18 ianuarie, ora 08.

 

Restul județului Caraș-Severin se află, de astăzi de la ora 16.00 până mâine dimineață la ora 08.00, sub cod galben de vânt. „La munte vor fi rafale de 80…110 km/h. Vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1.700 de metri, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ”, transmite Aminsitrația Națională de Meteorologie.

 

UPDATE, ora 21.00

 

Codul roșu de vânt puternic și viscol a fost prelungit până la ora 23.00. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” informează că, la această oră, ca urmare a situației meteorologice, localitățile Bucova, Băuțar, Marga, Sadova, Sat Bătrîn și Submarginea sunt nealimentate cu energie electrică. În total, sunt afectate aproximativ 2.000 de gospodării. De asemenea, din cauza zăpezii de pe carosabil, care măsoară aproximativ 20 de centimetri, traficul rutier este blocat pe DN 68, între Oțelu Roșu și Hațeg, în zona localității Valea Bistrei. Secția Drumuri Naționale Caransebeș acționează cu mai multe utilaje pentru degajarea carosabilului.

 

„Prin Dispeceratul ISU Caraș-Severin au fost transmise mesaje de înștiințare, inclusiv prin sistemul RO-Alert, cu privire la avertizările meteorologice emise, tuturor UAT-urilor care au în administrare terenuri în zona vizată. Totodată, se menține legătura permanentă atât cu administratorii de drumuri, cât și cu furnizorii de utilități pentru gestionarea operativă a situațiilor care apar pe fondul acestor fenomene meteorologice. Subunitățile de intervenție ale inspectoratului nostru sunt pregătite să acționeze, în sprijin, în cazul în care situația o va impune.”, informează Anca Balint, purtător de cuvânt al ISU „Semenic” Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite