Vaccinarea anti-COVID în Caraș-Severin: 23.219 persoane imunizate, 800 pe listele de așteptare, aproape 5.000 de locuri libere în 11 centre

La nivel național, numărul locurilor disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a depășit, astăzi, pentru prima dată numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare. În județul Caraș-Severin, acest lucru s-a întâmplat încă de săptămâna trecută, în contextul în care există listă de așteptare la un singur centru, cel de la sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița.

 

În momentul de față, în județul Caraș-Severin sunt disponibile 4.952 de locuri pe platforma de programare vaccinare-covid.gov.ro. Cele mai multe dintre acestea sunt pentru vaccinul Pfizer. Este vorba despre 3.777 de locuri libere în 11 din cele 12 centre de vaccinare din județ în care este administrat acest ser. Singurul centru de vaccinare în care nu sunt locuri libere este cel de la Liceul de Arte „Sabin Păuța”, unde astăzi la prânz erau în așteptare pe lista din platforma de programare 800 de persoane. În celelalte 11 centre sunt disponibile locuri după cum urmează:

 

– Anina – Centrul de Afaceri – 415 locuri;

– Oravița – Liceul Tehnologic „Mihai Novac” – 415 locuri;

– Moldova Nouă – Ambulatoriul integrat – 414 locuri;

– Băile Herculane – Căminul Cultural Pecinișca -383 locuri;

– Moldova Nouă – Spitalul Orășenesc – 382 locuri;

– Caransebeș – Școala Gimnazială Nr. 8 – 371 locuri;

– Oțelu Roșu – Casa de cultură, sala mică – 362 locuri;

– Caransebeş – Spitalul Municipal de Urgență – 316 locuri;

– Bozovici – Centrul multifuncțional – 299 locuri;

– Oravița – Spital Orășenesc – 265 locuri;

– Bocșa – Clădire administrativă – 155 locuri.

 

Alte 819 locuri sunt disponibile pentru programare în cele două centre de vaccinare AstraZeneca, ambele din Reșița:

 

– Școala Gimnazială „Mihai Peia” –  436 locuri;

– Colegiul Economic al Banatului Montan – 383 locuri.

 

Iar în centrele în care este administrat ser Moderna sunt 356 de locuri libere:

 

– Slatina-Timiș – Centrul de Permanență – 188 locuri;

– Soceni (comuna Ezeriș) – Centrul de Permanență – 168 locuri.

 

Potrivit datelor raportate Direcția de Sănătate Publică, astăzi, în județ erau disponibile 2.763 de doze de vaccin. În ultimele 24 de ore, au fost administrate 903 doze, iar de la începutul campaniei de imunizare, 58.087 de doze, dintre care 23.219 sunt doze de rapel.

 

UPDATE. Apel al Direcției de Sănătate Publică

 

Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a lansat astăzi un apel către locuitorii județului pentru a se vaccina împotriva Covid-19.

 

„Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin face un apel la locuitorii județului pentru a nu amâna decizia de vaccinare împotriva Covid-19. În acest moment, 18,01 la sută din locuitorii eligibili ai Banatului Montan s-au vaccinat împotriva virusului care a provocat pandemia, autoritățile sanitare utilizând vaccinuri dezvoltate de Pfizer, Moderna și AstraZeneca, toate aceste seruri fiind aprobate în Uniunea Europeană de autoritățile medicale. Ele nu au generat efecte adverse importante. Pe de altă parte, însă, vaccinarea continuă, ritmică, se constituie ca un scut proactiv împotriva pandemiei, eliminând treptat forța de împrăștiere a virusului și puterea sa de contagiozitate.

 

Vaccinarea nu împarte societatea în «caste», ci, în afară de salvarea sănătății și chiar vieții oamenilor, poate facilita activitățile în societate, începând cu libera circulație și până la a scuti de carantină sau alte măsuri restrictive pe cei vaccinați, inclusiv cu rapel. Vaccinați, fiind, ne putem vizita mai liniștiți părinții sau rudele, ne putem întâlni mai relaxați cu prietenii, deși nu trebuie să neglijăm celelalte măsuri de siguranță sugerate sau impuse de autorități.

 

De la debutul campaniei de vaccinare în Caraș-Severin și până în prezent, s-au primit în total 60.850 doze vaccin Covid-19: 50.530 doze Pfizer, 6.670 doze Moderna și 3.650 de doze AstraZeneca. Au fost administrate 58.087 doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, din care 23.219 doze de rapel.

 

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a făcut eforturi, împreună cu Instituția Prefectului – județul Caraș-Severin, cu reprezentanții UAT-urilor din județ, pentru a deschide cât mai multe centre de vaccinare. În acest moment 17 asemenea centre funcționează în mai multe localități ale județului, vaccinând zilnic oamenii care doresc acest lucru. Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca nu mai necesită liste de așteptare și nici programare inițială, doritorii putându-se deplasa direct la cele două centre din Reșița – Colegiul Economic al Banatului Montan și Școala Gimnazială «Mihai Peia» – pentru a li se administra serul. Doar la centrul de la Liceul de Artă «Sabin Păuța» din Reșița mai există în prezent o listă de așteptare. Toate celelalte centre din județ, atât cele care utilizează Pfizer, cât și cele cu Moderna vaccinează cu programare pe platforma națională dar au locuri disponibile și nu e cazul de listă de așteptare. Vă puteți, așadar, adresa cu încredere centrelor din Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă, Băile Herculane, Bozovici, Bocșa, Ezeriș (Soceni), Oțelu Roșu, Slatina Timiș și Anina.

 

Facem, așadar, pe această cale, un apel la cetățenii județului pentru a se vaccina anti Covid-19, spre a putea să ne îndreptăm treptat către o perioadă similară celei ante Covid-19, atunci când, cel puțin din acest punct de vedere aveam o viață normală.

 

Dorim să fim siguri că luăm cu toții în serios această amenințare la sănătatea și chiar la viața noastră iar dincolo de apeluri false și îndemnuri la nerespectarea legii, să continuăm să respectăm măsurile gândite de autorități și să ne vaccinăm. Vaccinurile sunt sigure și avizate de autoritățile medicale europene iar unele efecte adverse sunt cu mult mai minore decât o eventuală infecție cu Sars-CoV 2.

 

Haideți să nu irosim eforturile de până acum pentru limitarea și eliminarea pandemiei și să continuăm în acest ritm, pentru a putea vorbi de reîntoarcerea la o viață normală! Vă așteptăm la centrele de vaccinare din județ!”, este mesajul transmis de către reprezentanții DSP către cetățenii județului Caraș-Severin.

 

 

Foto: arhivă

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite