Valorile autentice ale Banatului Montan, premiate la cea de-a treia ediție a Festivalului-concurs „Tradiții cărășene”

 

Gala Laureaților Festivalului-concurs „Tradiții cărășene”, ediția 2024, a avut loc aseară în Centrul Civic al municipiului Reșița.

 

A treia ediție a Festivalului-concurs „Tradiții cărășene”, eveniment organizat de Consiliul Județean Caraș-Severin prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, s-a derulat în perioada aprilie – iunie pe șapte zone ale judeţului. Marele premiu a fost adjudecat de zona Reșița, locul I a revenit zonei Caransebeș, pe poziția secundă s-au situat zonele Bozovici și Bocșa, iar pe locul III – zona Cornereva. Câștigătorii au fost premiați aseară, pe scena din Centrul Civic al Reșiței, în cadrul Galei Laureaților ce a marcat finalul acestei ediții a festivalului-concurs.

 

„Mă bucur că am ajuns la cea de-a treia ediție a acestui festival ce impresionează prin amploarea pe care o ia, de la an la an, manifestare ce a pornit din dorința de a valorifica portul popular, meșteșugurile, tradițiile cu care ne mândrim. Țin să mulțumesc astfel tuturor participanților pentru valoarea adusă evenimentului”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, prezent la evenimentul din Centrul Civic.

 

Premierea a fost urmată de un regal folcloric susținut de artiști consacrați precum: Ramona Vița, Petrică Miulescu Irimică, Dumitru Teleagă, Doriana Talpeș, Carmen Popovici Dumbravă, Gabi Zaharia, Dana Gruescu și Adi Jurcă, alături de orchestra profesionistă „Virtuozii Semenicului” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available