Suntem prezenți și pe

Politică

„Vedem exact ce vrea să facă PSD cu România: s-o scoată din UE”

Publicat cu

în

Premierul Florin Cîțu a criticat amendamentele depuse de PSD la Legea bugetului de stat, argumentând că aplicarea lor ar duce la o creștere a deficitului bugetar mult peste limita impusă.

Am primit lista amendamentelor, cele făcute publice, de la PSD. Impactul bugetar e de aproape 6% din PIB, asta înseamnă să mergem cu deficitul aproape de 13% din PIB. M-am uitat la sursa de finanțare și, fără niciun fel de surprize, vedem exact ce vrea să facă PSD cu România: s-o scoată din UE. Sursa de finanțare reprezintă contribuția României la UE. Noi plătim contribuția la UE și de acolo vrea PSD să ia banii, ca să ne scoată din Uniunea Europeană”, a declarat Florin Cîțu, potrivit romania.europalibera.org.

Premierul le-a cerut azi colegilor liberali, în ședința Biroului Executiv al PNL, să nu depună niciun amendament la proiectul Legii bugetului de stat pentru a nu se depăși deficitul de 7,16%, susțin surse citate de hotnews.ro. „Am încredere că fiecare amendament depus de colegii mei va veni şi cu sursele de finanţare şi atunci vom vedea. Eu tot ce pot să spun este că nu putem depăşi deficitul de 7,16%”, declarase Cîţu înaintea ședinței de partid.

Subiectul amendamentelor a fost dezbătut și într-o ședință din cadrul Coaliției. Astfel, liderii PNL-USR PLUS-UDMR au căzut de acord ca parlamentarii celor trei formațiuni politice să nu depună niciun amendament la Legea bugetului de stat. Dezbaterea bugetului s-ar putea încheia joi, 25 februarie, iar în 3 martie bugetul ar putea fi adoptat de Parlament. Dacă cele peste 1.000 de amendamentele propuse de parlamentarii PSD ar fi dezbătute „bob cu bob”, ar putea dura săptămâni, dacă nu cumva luni de zile ca să se ajungă la un vot final pe Legea bugetului de stat pentru anul în curs.

Sursă foto: digi24.ro

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație4 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație17 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite