„Vedem exact ce vrea să facă PSD cu România: s-o scoată din UE”

Premierul Florin Cîțu a criticat amendamentele depuse de PSD la Legea bugetului de stat, argumentând că aplicarea lor ar duce la o creștere a deficitului bugetar mult peste limita impusă.

Am primit lista amendamentelor, cele făcute publice, de la PSD. Impactul bugetar e de aproape 6% din PIB, asta înseamnă să mergem cu deficitul aproape de 13% din PIB. M-am uitat la sursa de finanțare și, fără niciun fel de surprize, vedem exact ce vrea să facă PSD cu România: s-o scoată din UE. Sursa de finanțare reprezintă contribuția României la UE. Noi plătim contribuția la UE și de acolo vrea PSD să ia banii, ca să ne scoată din Uniunea Europeană”, a declarat Florin Cîțu, potrivit romania.europalibera.org.

Premierul le-a cerut azi colegilor liberali, în ședința Biroului Executiv al PNL, să nu depună niciun amendament la proiectul Legii bugetului de stat pentru a nu se depăși deficitul de 7,16%, susțin surse citate de hotnews.ro. „Am încredere că fiecare amendament depus de colegii mei va veni şi cu sursele de finanţare şi atunci vom vedea. Eu tot ce pot să spun este că nu putem depăşi deficitul de 7,16%”, declarase Cîţu înaintea ședinței de partid.

Subiectul amendamentelor a fost dezbătut și într-o ședință din cadrul Coaliției. Astfel, liderii PNL-USR PLUS-UDMR au căzut de acord ca parlamentarii celor trei formațiuni politice să nu depună niciun amendament la Legea bugetului de stat. Dezbaterea bugetului s-ar putea încheia joi, 25 februarie, iar în 3 martie bugetul ar putea fi adoptat de Parlament. Dacă cele peste 1.000 de amendamentele propuse de parlamentarii PSD ar fi dezbătute „bob cu bob”, ar putea dura săptămâni, dacă nu cumva luni de zile ca să se ajungă la un vot final pe Legea bugetului de stat pentru anul în curs.

Sursă foto: digi24.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite