„Viața zidurilor în spațiul public”. Reșița are șansa să figureze într-o carte care tratează subiectul artei urbane

 

Reșițenii și nu numai sunt invitați să voteze fotografia picturii murale „Belleza” pentru ca lucrarea, realizată de artistul Ovidiu Batista pe unul dintre zidurile Centrului Universitar Babeș-Bolyai și imortalizată de fotograful Petre Dalea, să fie publicată în cartea „Viața zidurilor în spațiul public”.

 

Reșițeanul Petre Dalea a înscris fotografia picturii murale „Belleza” în apelul „Viața zidurilor în spațiul public” – proiect editorial lansat de către Save or cancel (mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii) ce are ca obiectiv identificarea, premierea și publicarea unor fotografii care ilustrează noi lucrări de artă urbană din România – și îi invită pe reșițeni și nu numai să sprijine apariția imaginii în viitoarea carte ce va avea același titlu ca proiectul: „Viața zidurilor în spațiul public“.

 

Pictura „Belleza” a fost realizată de Ovidiu Batista în 2019, pe unul dintre zidurile Centrului Universitar Babeș-Bolyai din Reșița. Fotografia înscrisă de Petre Dalea în competiție a fost realizată în august 2021 și a făcut parte din expoziția „De la graffiti la neomuralism”, vernisată în 3 septembrie 2021 la Biblioteca Germană din Reșița.

 

„Imaginea picturii murale «Belezza» din Reșița are șansa de a fi publicată în cartea «Viața zidurilor în spațiul public», dar pentru asta are nevoie de cât mai multe voturi. Mergeți pe link și după fotografii, pe la mijlocul tabelului, votați «Belezza» // Petre Dalea” este mesajul transmis de fotograf pe pagina sa de socializare. Sesiunea de voturi este deschisă până marți, 13 septembrie, accesând următorul link: https://www.feeder.ro/2022/08/22/apel….

 

În competiția deschisă de către Save or cancel în vederea publicării în cartea „Viața zidurilor în spațiul public“ a unor imagini cu lucrări de artă recente din spații publice din România au fost înscrise, în total, 33 de fotografii de artă urbană din orașe precum București, Timișoara, Brașov sau Sibiu. În urma votului publicului vor fi selectate trei fotografii, câștigătorii urmând să fie anunțati pe 14 septembrie.

 

Viitoarea carte „Viața zidurilor în spațiul public“ va prezenta peste o sută de intervenții ale unor artiști locali și internaționali situate în 15 orașe din România și în trei orașe din Republica Moldova, precum și informații despre lucrări și localizarea acestora. „Proiectul editorial propune o colecție atent curatoriată și actualizată a culturii urbane din România și Republica Moldova, cartografiind activitatea artiștilor independenți în spațiul public, a organizațiilor culturale, galeriilor de artă și spațiilor culturale. «Viața zidurilor în spațiul public» este o publicație remarcabilă cu ajutorul căreia artiști, localnici și turiști, deopotrivă, vor descoperi noi dimensiuni ale orașelor prin intermediul culturii alternative efervescente, în dezvoltare”, explică reprezentanții Save or Cancel.

 

Proiectul editorial „Viața zidurilor în spațiul public“ este produs de Save or Cancel și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite