Victorii la indigo. Urmează „directa” între primele clasate

 

Victorii identice (1-0) obținute astăzi de CSM Reșița și Șoimii Lipova în prima etapă a play-off-ului din Liga 3, cele două echipe distanțându-se astfel la 9 și, respectiv, 6 puncte de timișenii clasați pe poziția a treia.

 

Doar 1-0 și gol marcat, iarăși, abia în repriza secundă – aceasta ar putea fi concluzia microbiștilor care nu au văzut partida jucată în această după-amiază în Valea Domanului. Însă și de această dată, rosso-nerii au dominat copios, și-au creat destule ocazii, dar nu a fost să fie, în cele din urmă, decât o victorie la limită. Cu atât mai meritorie este prestația gazdelor cu cât acum au avut de înfruntat și un adversar care săptămâna trecută, tot cu Crișul Chișineu Criș (2-0), îi fusese aliat: gazonul.

 

S-a jucat azi pe un teren mustind în apă, cu băltoace tot mai mari și mai multe odată cu trecerea timpului și întețirea ploii. Un teren interzis jocului combinativ. Dar rosso-nerii lui Călin Cheregi au găsit soluția: atacuri pe flancuri, urmate de pătrunderi în careu sau de centrări care au creat deranj în defensiva arădenilor. Pe acest fond, au ajuns în situații de gol jucători din toate liniile, începând de la atacanții Gakou și Chera sau mijlocașii Drăghiceanu și Gomboș (execuție de și cu mare efect, în bară), până la fundașii Bărboianu (de două ori singur cu portarul!) și Rimovecz.

 

Unicul gol a venit însă pe contraatac – paradoxal, s-ar putea zice, ținând cont că s-a jucat mai tot meciul în jumătatea oaspeților. În minutul 50, Gakou preia balonul la centrul terenului și-l găsește cu o pasă perfectă pe un Chera lansat solitar spre buturile adverse. Portarul Iliescu încearcă imposibilul, iese la 16-17 metri, dar Vlad Chera (foto) ciupește mingea cât să o lobeze cu precizie peste ultimul obstacol din calea deschiderii scorului.

 

Au adus încă 3 puncte liderului Seriei 8 din Liga 3, deci a patra victorie de la reluarea sezonului, următorii: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Dudea, Rimovecz – Drăghiceanu (68, Trancă), Mensah, Popescu (81, Fota), Negru (75, Gomboș) – Chera, Gakou (68, Dane).

 

Așadar, în prima rundă din play-off, CSM Reșița – Crișul 1-0 și Șoimii Lipova – Ghiroda și Giarmata Vii 1-0. Cele două echipe din fruntea clasamentului, CSMR (45 puncte) și Șoimii (42), se vor întâlni peste o săptămână la Reșița, în prima din cele trei confruntări directe din play-off. Ghiroda și Giarmata Vii (36) va juca la Crișul Chișineu Criș (28).

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available