Weekend de foc pentru pompierii cărășeni

 

La sfârșitul săptămânii trecute, la nivelul judeţului Caraş-Severin, pompierii au desfăşurat 46 de intervenţii şi misiuni specifice.

 

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a două incendii, unul izbucnit la acoperişul unei case în localitatea Valeadeni, iar altul – la o baracă în localitatea Mehadia.

 

Vineri, pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa au intervenit, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperişul unei case din satul Valeadeni, comuna Brebu, cu două autospeciale pentru stingere, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi un echipaj SMURD. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenţie au constatat că ardea generalizat acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp şi două încăperi (o cămară şi un depozit de lemne). Două persoane, de sex feminin, cu atac de panică au primit îngrijiri, la faţa locului, iar pentru o a treia persoană, cu probleme cardiace, a fost solicitată, în sprijin, o ambulanţă SAJ. Aceasta a refuzat, ulterior, transportul la spital. În urma incendiului a ars întregul acoperiş, s-a distrus învelitoarea din ţiglă ceramică şi a căzut tavanul pe o suprafaţă de aproximativ 90%, afectând bunurile din încăperi. Cauza probabilă a incendiului a fost un coş de fum deteriorat.

 

De asemenea, pompierii au intervenit pentru asigurarea zonei şi a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în cazul a două accidente rutiere petrecute în localităţile Reşiţa şi Sacu. În urma evenimentului rutier din municipiul Reşiţa, în care au fost implicate două autoturisme, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluată de către echipajul SAJ prezent la faţa locului.

 

Totodată, în ultimele trei zile, echipajele SMURD au intervenit în 37 de situaţii pentru acordare prim ajutor calificat şi asistenţă medicală de urgenţă.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite