„YoungPRENEUR”. Dani Oțil îi învață pe tinerii din Reșița cum să vorbească în public

 

La Reșița este în plină desfășurare programul „YoungPRENEUR”, inițiat de Cristian Onețiu și derulat în parteneriat cu Primăria Reșița, prin intermediul căruia tinerii înscriși sunt mentorați de către specialiști în diverse domenii, pentru a dezvolta afaceri locale.

 

Lansat în decembrie 2022, programul „YoungPRENEUR” a demarat efectiv la începutul acestui an cu cursurile de mentorat în care tinerii participanți sunt învățați, gratuit, ce trebuie să facă pentru a avea succes în afaceri. După Sebastian Burcaș, care le-a vorbit despre buget, și Diana Stângă, care i-a învățat care sunt primii pași în start-up și cum să își identifice ideea de afacere, ieri, 10 februarie, alături de participanții la program s-a aflat reșițeanul Dani Oțil – prezentator TV și antreprenor – care i-a inițiat în secretele vorbitului în public. Reșițeanul predă public speaking de peste zece ani, însă a fost pentru prima dată când s-a aflat în această calitate în orașul său natal, la invitația prietenului său, Cristian Onețiu, inițiatorul „YoungPRENEUR”, și la cererea tinerilor din oraș.

 

CITEȘTE ȘI: Reșițeanul din Top 500 Forbes vrea să-și ajute orașul natal. Cristian Onețiu: „Antreprenorii locali sunt vitali. Ei sunt cei care investesc și reinvestesc aici, o companie mare poate pleca oricând”

 

„Felul în care am fost provocat în povestea aceasta a contat foarte mult. Dacă mă ruga doar Cristi Onețiu, reșițeanul meu, poate ziceam că e o glumă, dar faptul că mi-au dat tag atât de mulți copii din Reșița m-a făcut să spun da imediat. Cred că în primele opt minute am acceptat. Am zis da din prima, nu m-a interesat ce program am, când pică. Fac asta din suflet”, a spus Dani Oțil. „Eu fac acest gen de activități destul de des. Merg în universități și în licee și încerc să acopăr găuri pe care le are sistemul de învățământ sau încerc să pun condensat într-o mică programă informații, exemple și exerciții la care noi nu am avut acces pentru că nu existau traineri pe vremea noastră în acest domeniu al comunicării. Ce am învățat noi în ani de zile, inclusiv dându-ne cu capul de pereți pe banii noștri, eu am pus pe o hârtie și încerc să îi învăț pe tineri să nu facă greșelile noastre și să evolueze un pic mai repede. Asta nu înseamnă că dacă nu vii la curs ai pierdut jumătate de an de chimie, cum era pe vremuri. Din toată sala nu toți vor fi super antreprenori, unii sunt făcuți să fie angajați, dar între ei sunt sigur că vor fi unii care mă vor depăși și pe mine și pe Cristi Onețiu în domeniile lor”, a precizat reșițeanul.

 

Programul „YoungPRENEUR” se va finaliza pe 30 martie, când vor fi premiați câștigătorii.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available