Ziua de Curățenie Națională – Cărășenii sunt așteptați să se alăture „celei mai mari mișcări sociale” din țara noastră

 

Asociația „Let’s Do It, Romania” se pregătește de o nouă ediție a Zilei de Curățenie Națională. Anul acesta, evenimentul va avea loc sâmbătă, 17 septembrie, în 34 de județe, printre care și Caraș-Severin.

 

Cărășenii sunt așteptați pe 17 septembrie să strângă deșeurile din natură și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune. Cei care vor să se alăture campaniei de curățenie inițate de „Let’s Do It, Romania” pot găsi informații în acest sens accesând: https://membership.letsdoitromania.ro/access/login/. Asociația va pune la dispoziție voluntarilor mănuși și saci pentru depozitarea deșeurilor. Organizatorii estimează că la nivel județean vor fi peste 1.000 de voluntari: profesori, elevi și angajați ai instituțiilor partenere.

 

Campania „Ziua de Curățenie Națională” a demarat în 2009, cu un grup de voluntari care și-au propus să curețe România într-o singură zi. În 2010, în jurul ideii s-au strâns peste 200.000 de români care au ieşit să facă curăţenie, participând la cea mai mare acţiune de voluntariat organizată vreodată în România. „În total, am reuşit să implicăm în acțiunile care au urmat peste 1.900.000 de voluntari, transformând Let`s Do It, Romania! în cea mai mare mişcare socială din România. În perioada 2010 – 2019, voluntarii au reuşit să strângă peste 2.850.000 de saci de deşeuri, reprezentând 22.700 de tone. Din 2010 şi până astăzi, peste 12.000.000 de ore de voluntariat au fost dedicate proiectului. Dintre voluntarii care au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, 850.000 au fost elevi. La nivel naţional, peste 2.600 de voluntari au făcut parte din echipa de organizare, fiind implicate toate judeţele din România”, transmit reprezentanții Asociației „Let’s Do It, Romania”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite