10 sfaturi profesionale pentru îmbunătățirea iluminatului casei

Iluminarea potrivită poate face ca o cameră să se simtă confortabilă și primitoare. În camerele în care munciți, iluminarea adecvată vă poate ușura viața. Iluminatul poate crea sau perturba starea de spirit dintr-o cameră. Nu ne credeți? Imaginați-vă un restaurant: are o lumină moale, slabă, măgulitoare, cu lumânări pe mese și oglinzi care reflectă lumina caldă din cameră. Apoi, imaginați-vă că aceeași cameră ajunge la ora închiderii, când personalul a pornit becurile fluorescente pentru a șterge podelele – pare că vă aflați într-un alt loc.

Iată sfaturile și trucurile specialiștilor pentru a îmbunătăți aspectul iluminării unei case, fără a apela la un electrician.

Folosiți același tip de becuri. Jenny Guggenheim, proprietar și designer principal la Guggenheim Architecture and Design Studio din Portland, vă sugerează să schimbați toate tipurile de becuri nepotrivite – în special cele vechi fluorescente compacte – cu un singur tip de bec LED. „În casele vechi există uneori trei sau patru tipuri diferite de becuri (fiecare cu temperatura sa de culoare)”, spune Guggenheim. „Această soluție ușoară poate contribui mult la creșterea calității iluminării.”

Alegeți LED-urile potrivite. Deși sunt standardul de aur al becurilor eficiente, dar cumpărăturile pentru becuri cu LED pot fi dificile. Designerii cu care am discutat recomandă becuri LED cu căldură de la 2.500K la 2.700K. „Acea gamă imită lumina zilei, dar puțin pe partea mai caldă”, spune Guggenheim. Profesioniștii noștri au avertizat, de asemenea, că veți obține ceea ce plătiți: cu cât becul este mai ieftin, cu atât este mai scăzută calitatea luminii pe care o va proiecta, deci cumpărați de la un magazin special de iluminat sau online, pentru a obține produse de calitate.

Folosiți cel puțin două straturi de lumină. Designerul Alex Kalita, fondatorul Common Bond Design din Brooklyn, spune că primul strat ar trebui să fie practic, care este de obicei mai luminos, printr-o lustra de tavan, în special în zonele în care aveți nevoie de multă lumină, cum ar fi baia și bucătăria. Al doilea strat de lumină sunt lămpile de masă, podea și de accent pe care le aduceți în spațiu.

Difuzați lumina. Când construiți straturi, aveți nevoie de unul difuz, spune Kalita. „Veți recunoaște imediat cât de extinsă este lumina, este mai moale, mai caldă și mai măgulitoare”, spune ea. Difuzia poate lua mai multe forme, inclusiv sticla opacă a unui bec și țesătura, sticla sau hârtia abajurului. Dacă toată lumina dvs. provine din becuri goale și lustre cu nuanțe opace, gândiți-vă să schimbați unele dintre becuri și nuanțe, pentru o lumină mai primitoare.

Ignorați (majoritatea) tendințelor. Multe dintre opțiunile populare de iluminare disponibile astăzi prezintă nuanțe metalice sau becuri goale. Cu toate acestea, niciunul dintre stiluri nu produce cea mai măgulitoare lumină, așa că folosiți-le într-un mod limitat (lămpile metalice sunt bune pentru iluminarea funcțională).

Încercați o lampă cu abajur de hârtie. „Îmi place lumina de la lămpile Noguchi Akari”, spune Kalita. Cu toate acestea, ea avertizează că, dacă aveți copii sau animale de companie, lămpile de masă și de podea sunt susceptibile la stricăciune. În schimb, ea sugerează să cumpărați mai întâi o versiune accesibilă și să vedeți cum merge sau să optați pentru un abajur Noguchi care să nu fie pe podea.”

Fiți atent la scală. Guggenheim spune că vede adesea oameni folosind o sursă de lumină prea mică, ca o lampă de masă mică într-o intrare mare. „Verificați întotdeauna dimensiunea corpului de iluminat, dacă nu o puteți vedea personal”, avertizează ea.

Puneți lămpi peste tot. Nu sunt doar pentru mese laterale, spune designerul de interior și proprietarul Woodhouse Lodge din Greenville, New York, Megan Pflug, „Îmi place să pun lămpi pe rafturi, amestecate cu cărți sau pe rafturi deschise în bucătărie. Puteți pune o lampa chiar și deasupra frigiderului. ”

Atenuați luminile de accent. Când cumpărați lămpi de masă, căutați întotdeauna opțiuni cu un comutator variabil. Dacă aveți unele cărora le lipsește unul, puteți achiziționa un dimmer plug-in care vă va permite să controlați luminozitatea.

Nu uitați lumânările. Pflug, care a proiectat recent spațiul de luat masa la hotelul său Woodhouse Lodge, spune că adăugarea lumânărilor în borcane de sticlă este o modalitate foarte accesibilă de a transforma starea de spirit a unei camere. „Puneți-le peste tot”, spune ea, „fac lucrurile calde și primitoare”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite