Voucherele pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID vor fi acordate din luna octombrie

 

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat astăzi, 10 septembrie, Ordinul privind acordarea de vouchere persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

 

Pentru accelerarea campaniei de vaccinare, Guvernul a adoptat, în 30 august, o ordonanţă de urgență care prevede acordarea de tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă. Ministerul Sănătății a stabilit metodologia de acordare a tichetelor, beneficiare fiind toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, respectiv începând din 31 august.

 

Conform ordinului semnat de ministrul interimar al Sănătății, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare primesc o alocație de hrană în valoare de 100 lei sub forma a 5 tichete de masă. „Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcţie de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidenţă operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

 

„Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea şi distribuirea tichetelor de masă”, a anunțat ministrul Cseke Attila, acesta estimând că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie şi ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie.

 

Direcţiile de sănătate publică vor trebui să realizeze procedura de achiziţie, în regim de urgenţă, a serviciilor de tipărire şi emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătăţii a fondurilor necesare. După achiziţionarea tichetelor de masă, direcţiile de sănătate publică vor distribui în termen de 5 zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie şi ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare, mai precizează reprezentanții ministerului.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite