Porți deschise la ISU „Semenic”, de Ziua Pompierilor din România

 

Sărbătorită în fiecare an pe data de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România va fi marcată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin printr-o serie de activităţi, organizate atât la sediul instituției și la unitățile din subordine, cât și în mijlocul comunității.

 

Seria manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor din România a început ieri, 10 septembrie, în sistem online, cu un simpozion pe tema cooperării pompierilor din structurile serviciilor profesioniste cu administraţia locală, serviciile voluntare şi cele private pentru situaţii de urgenţă, și se va încheia luni, 13 septembrie, cu porți deschise la sediul ISU „Semenic” și la unitățile din subordine și cu un ceremonial militar și religios.

 

„Pe 13 septembrie comemorăm 173 de ani de la faptele eroice şi sacrificiul pompierilor români care au luptat pentru democraţie şi independenţă, în memorabila Bătălie din Dealul Spirii din anul 1848, când au înfruntat armata otomană venită să oprească revoluţia română. Data de 13 Septembrie reprezintă un simbol al patriotismului pompierilor care au luptat pentru ţară cu preţul vieţii, dar şi un prilej pentru a sărbători curajul, devotamentul şi implicarea de care dau dovadă pompierii români, în fiecare zi, în misiunile lor pentru salvarea vieţii oamenilor. Pentru a sărbători Ziua Pompierilor din România, vom desfăşura o serie de activităţi specifice”, transmit reprezentanții ISU „Semenic”.

 

Sâmbătă, 11 septembrie, între orele 10.30-12.00, specialiștii din cadrul ISU „Semenic” se vor afla în mijlocul comunității, în zonele Govândari – Parcul Tricolorului și zona Kaufland Lunca, unde vor fi organizate puncte mobile de informare preventivă.

 

Luni, 13 septembrie, toți cei care sunt interesați să îi cunoască pe pompieri la ei acasă sunt așteptați la „Ziua porţilor deschise” la sediul inspectoratului şi la sediul subunităţilor, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate diferitele tipuri de misiuni la care participă pompierii militari, tehnica de intervenţie și echipamentele din dotare. În aceeași zi, cu începere de la ora 12.00, la sediul ISU „Semenic” va avea loc un ceremonial militar şi religios, cu participarea oficialitătilor și a cadrelor militare în rezervă sau retragere din județul Caraș-Severin. Potrivit reprezentanților ISU „Semenic”, „cu această ocazie, vor fi acordate diplome de apreciere pentru personalul inspectoratului care s-a remarcat prin profesionalism și rezultate remarcabile în activitate. De asemenea, vor fi înmânate certificatele de voluntar tinerilor din programul Salvator din pasiune”.

 

De asemenea, specialiști din cadrul ISU „Semenic” vor participa, luni, 13 septembrie, la festivitățile de deschidere a anului școlar 2021-2022, cu mesaje de informare a cadrelor didactice și a elevilor referitoare la prevenirea și stingerea incendiilor.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite