13 măsuri speciale luate de administratorii unui Caransebeș aflat în situație de urgență

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Caransebeș a luat ieri noi măsuri aplicabile în municipiu pe perioada valabilității stării de urgență instituită la nivel național.

Comitetul condus de președintele Felix Borcean, primarul municipiului, a adoptat Hotărârea nr. 6/19.03.2020, care cuprinde 13 măsuri. Iată-le:

 1. Verificarea aplicării prevederilor art.9 din Ordonanța Militară nr.1/17.03.2020 se va face de către Poliția municipiului Caransebeș, Poliția Locală Caransebeș și Compartimentul Control Comercial din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș.
 2. Organizarea de patrule mixte de către Poliția Locală Caransebeș, Detașamentul de Jandarmi Caransebeș și Poliția municipiului Caransebeș, în zonele aglomerate.
 3. Achiziționarea a patru atomizoare pentru dezinfectarea instituțiilor publice de pe raza municipiului Caransebeș.
 4. Organizarea activității de dezinfecție stradală, cu autovehiculele din dotarea SPIR, zilnic, în intervalul orar 19.00 – 22.00.
 5. Interzicerea accesului la locurile de joacă de pe raza municipiului Caransebeș.
 6. Oficierea căsătoriilor civile în sala de cununii din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș se va desfășura în cadru restrâns, de maxim 10 persoane.
 7. Reducerea numărului de curse ale operatorului de transport public local și igienizarea tuturor mijloacelor de transport în comun, publice și private, după fiecare cursă.
 8. Anularea manifestărilor publice organizate de Primăria municipiului Caransebeș și Casa de Cultură „George Suru”, atât în spații interioare, cât și în exterior.
 9. Se instituie spații de carantinare: Pensiunea „Simina”, situată pe DN6, km 458, Caransebeș, și Schitul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, situat pe DN68 Caransebeș – Hațeg (la ieșirea din Caransebeș – km 3).
 10. Ședințele Consiliului Local se vor desfășura fără public.
 11. Activitatea de relații cu publicul a serviciilor din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș se va desfășura de luni până vineri, între orele 10.00 – 12.00, cu excepția Compartimentului Impozite și Taxe. Nu va fi permis accesul cetățenilor în sediul Primăriei, în intervalele orare 07.30 – 10.00, 12.00 -16.00 – de luni până joi și 07.30 – 10.00, 12.00 – 13.30 – vinerea.
 12. Limitarea numărului de persoane la maxim două, plus șofer, pentru autoturismele care desfășoară activități în regim de taxi și igienizarea habitaclului, după fiecare cursă.
 13. Ședințele Comitetului Local pentru Situații de Urgență Caransebeș se vor desfășura săptămânal.

Cu ducerea la îndeplinire a Hotărârii 6/2020 au fost încredințați președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență Caransebeș, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Caransebeș, Poliția Municipiului Caransebeș, Poliția Locală Caransebeș, Detașamentul de Jandarmi Caransebeș, Episcopia Caransebeșului, Compartimentul Control Comercial din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș, Compartimentul Serviciu Evidența Persoanelor Caransebeș, șefii serviciilor din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș care au program de lucru cu publicul, Serviciul Public Întreținere și Reabilitare, S.C. Pol – Com Caransebeș SRL, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, SC Transal Urbis SRL, Casa de Cultură „George Suru”, Pensiunea „Simina”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite