148 de familii din Caraș-Severin primesc bani de la Guvern

 

Ajutoarele financiare sunt acordate familiilor care au fost afectate de inundații, alunecări de teren, fenomene meteorologice deosebite, produse pe parcursul acestui an.

 

La 396.500 lei se ridică suma totală care a fost alocată, în baza Hotărârii de Guvern 559/2023 privind acordarea unor ajutoare de urgență pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice deosebite în anul 2023, pentru sprijinirea unui număr de 148 familii din Caraș-Severin.

 

„Prin această hotărâre a fost instituită acordarea de ajutoare de urgență pe parcursul anului 2023, pentru sprijinirea populației afectate de inundații, alunecări de teren, fenomene meteorologice deosebite, produse în anul 2023. Iar prin Nota privind aprobarea acordării de ajutoare de urgență 1.812/06.11.2023, au fost aprobate pentru județul Caraș-Severin ajutoare de urgență în cuantum cuprins între 1.500 – 4.000 lei/familie pentru 148 de gospodării afectate de inundații în sumă totală de 396.500 lei”, a explicat directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Caraș-Severin (AJPIS), Elena Solomonesc. Este vorba despre gospodării din 14 localități: municipiul Reșița, orașul Bocșa și satele Bănia, Berzovia, Brebu, Cârnecea, Dognecea, Gârliște, Giurgiova, Goruia, Naidăș, Slatina Nera, Secășeni și Șoșdea.

 

AJPIS Caraș-Severin precizează că sumele aferente ajutoarelor de urgență vor fi virate astăzi, 10 noiembrie, atât prin intermediul Poștei Române, celor care au optat pentru primirea banilor prin mandat poștal, cât și în conturile bancare, celor care au ales această variantă.

 

Sursă foto: Angela Ardelean – Reșița, 29 mai 2023

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite