Muzică și poezie la Teatrul de Vest

 

Premierea Concursul Național de Poezie „Ion Chichere”, ediția VIII – 2023, va avea loc azi, 10 noiembrie, ora 16, în sala Teatrului de Vest Reșița.

 

Festivitatea va cuprinde mai multe momente poetice în lectura actorului și regizorului Toma Enache, realizatorul filmului ,,Între Chin și Amin”, care în această perioadă montează la Reșița, cu actorii Teatrului de Vest, celebra piesă ,,Viața e vis”.

 

Concursul organizat de Lions Club Reşiţa Montană și Societatea Artistică „Pro Banatul de Munte”, cu sprijinul Primăriei Reșița, Cenaclului Literar „Semenicul” și Teatrului de Vest Reșița, s-a adresat creatorilor cu vârsta de până la 35 de ani (inclusiv), care nu sunt membri în Uniunea Scriitorilor din România.

 

În urma jurizării s-au stabilit următorii câștigători:

 

  • Premiul I – Premiul „Ion Chichere”, în valoare de 1000 de lei, Amina Rusu, Timișoara

 

  • Premiul II, în valoare de 800 de lei, Răzvan Fugaciu, Alba Iulia

 

  • Premiul III, în valoare de 600 de lei, Vasile Prode, Sibiu.

 

Festivitatea prezentată de Toma Enache, el însuși poet, va cuprinde mai multe evenimente, presărate cu moment de muzică și poezie:

– Deschiderea spectacolului este urmată de un moment poetic „Ion CHICHERE”,  în interpretarea actorului Toma Enache.

– Premierea câștigătorilor, presărată cu momente poetice din creația premiaților.

– Prezentarea volumului de poezie „cu vârful unei comete aprind o țigară”, o antologie a poeziilor trimise în concurs, prezentată de poetul Cristian Bistriceanu, sub a cărui îngrijire a apărut.

– Acordarea premiilor revistei Reșița Literară, pentru aparițiile editoriale, din perioada 2022-2023, care aparțin colaboratorilor revistei.

Vor fi acordate un număr de 10 premii pentru apariții editoriale din perioada 2022-2023, care aparțin colaboratorilor revistei Reșița Literară, și trei premii speciale. Premierea va fi intercalată cu momente poetice din creația unor foști sau actuali membri ai cenaclului Semenicul, respectiv: Olga Neagu; Costel Stancu; Constantin Rupa; Cristian Bistriceanu; Iacob Roman; Nicolae Sârbu; Costel Simedrea; Iulian Barbu; Petru Bungărzan;

– Semnal editorial: „Omul din Arena”, publicistică, de Marian Apostol – membru al Cenaclului Semenicul. Prezintă: Gheorghe Jurma

– Moment poetic din poezia lui Toma Enache și Ion Chichere, în lectura lui Toma Enache.

Festivitatea va mai cuprinde momente de muzică folk și se va bucura de prezența unui număr important de scriitori din diverse colțuri ale țării.

Toți cei interesați sunt invitați să participe la acest eveniment important din viața culturală a Reșiței.

Intrarea este liberă.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available