De la 1-4 la 5-0 în 7 zile. Care este adevărata față a rosso-nerilor?

 

CSM Reșița joacă mâine la Unirea Dej și încearcă să lege două rezultate pozitive, după entuziasmantul 5-0 cu Metaloglobus. Dar amintirea ultimei deplasări, 1-4 la Târgoviște, îi face pe suporterii rosso-neri să se întrebe care este adevărata față a echipei pregătite de Flavius Stoican.

 

Exact asta l-am întrebat pe antrenorul formației reșițene: care rezultat este mai aproape de realitate, de nivelul actual al echipei, acel 1-4 (la Chindia) sau categoricul 5-0 obținut la doar șapte zile distanță? Flavius Stoican nu a putut da un răspuns tranșant, dar de un lucru e sigur – rezultatul de la Târgoviște este unul mincinos.

 

„La fiecare partidă noi încercăm să jucăm, să ne creăm situații. Sigur că sunt momente când se fac greșeli și se vede pe tabela de marcaj. Cu Metaloglobus am făcut mai puține greșeli, am fost echipa care nu le-a dat aproape nicio șansă adversarilor. La Chindia am avut momente când noi am condus jocul, dar s-a dat acel penalty, iar imediat ce am ieșit după pauză am luat golul 2. Însă nu am încetat în a controla jocul. Scorul de la Târgoviște nu reflectă realitatea din teren – am avut posesia, am avut finalizări.

Nu pot spune care joc al nostru este mai aproape de realitate, pentru că dacă spun că aceasta (după 5-0, n.r.) este valoarea echipei, mi-e să nu ne luăm aripi. Avem potențial, dar trebuie să fim foarte atenți în continuare. Să fim echilibrați, să fim modești, și nu mă refer la exprimarea din teren, ci ca și comportament. Îmi doresc să avem aceeași atitudine, până la urmă fotbalul ne va răsplăti dacă suntem la fel și în partidele viitoare”, ne-a declarat Stoican.

 

CITEȘTE ȘI: CSM Reșița – 5 goluri! Date, nu luate!

 

După cartonașul roșu primit la Târgoviște, tehnicianul Reșiței a fost nevoit să urmărească partida cu Metaloglobus din tribună. Postură în care se va afla și mâine, la Dej, la meciul cu Unirea, dat fiind că a primit două etape de suspendare. „Este o situație destul de delicată, dar mai important este ce fac băieții la antrenamente și cât își doresc ei să fie de implicați, ca apoi pe teren, la meci, să arate ce pot oferi”, spune Flavius Stoican.

 

 

Stoican îl are de săptămâna aceasta la dispoziție și pe Erico Constantino da Silva (34 de ani), fundaș central care în ultimii trei ani a jucat UTA, după ce mai evoluase în țara noastră la Astra Giurgiu, Pandurii Târgu Jiu (cu Stoican antrenor) și Universitatea Cluj. Brazilianul se pregătește de câteva săptămâni în Valea Domanului, însă legitimarea acestuia a fost posibilă abia acum, odată cu obținerea permisului de muncă. Tot pe filiera „Bătrânei Doamne” din Arad a ajuns la Reșița luna trecută și Damian Isac (22 ani), titularizat de Stoican în linia de mijloc la ultimele două partide.

 

Concurența în toate compartimentele ar trebui să fie benefică pentru echipă, mai ales dacă unitatea grupului nu va avea de suferit. Fapt remarcat de antrenor după victoria din ultimul joc: „Am luat niște decizii în ceea ce privește primul unsprezece și lotul de jucători, iar îmbucurător este că cei care au rămas în afara lotului au venit înainte de meci să-și încurajeze colegii. Asta îți dă o speranță că lucrurile sunt pe un făgaș bun”.

 

Sursă foto: CSM Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite