15.000 de euro pentru tinerii muzicieni. Bursele sunt acordate elevilor și studenților talentați

 

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România (UNIMIR) oferă 15 burse a câte 1.000 de euro fiecare, tinerilor muzicieni, interpreți de muzică vocală și instrumentală, precum și dirijorilor cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani. Bursele vor fi acordate pe parcursul anului școlar/universitar 2022-2023.

 

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România a lansat a noua ediție a concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2022-2023, destinate tinerilor muzicieni, interpreți de muzică vocală și instrumentală, precum și dirijorilor cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani, care manifestă o înzestrare artistică de excepție. Pentru a putea participa la concurs, tinerii trebuie să fie elevi sau studenți. În cadrul acestei ediții, UNIMIR oferă 15 burse a câte 1.000 de euro fiecare, acordate pe parcursul anului școlar/universitar 2022-2023 (nouă luni).

 

„A fi muzician este una dintre cele mai nobile meniri, dar și un extrem de dificil parcurs profesional, mereu în găsirea echilibrului între rigoarea performanței și fragilitatea destinului artistic. De aceea ne îndreptăm din nou atenția către tinerele valori ale artei muzicale interpretative din România prin noua ediție a burselor UNIMIR. Este o inițiativă menită să încurajeze talentul, dar și munca susținută a muzicienilor aflați la început de drum, pe băncile școlii sau în sălile de repetiție. Este o investiție în viitorul artei românești și în inspirația pe care acești tineri o vor dărui, în timp, societății”, a declarat președintele UNIMIR, soprana Felicia Filip.

 

Potrivit calendarului concursului, dosarele de înscriere se vor completa online, la linkul: https://forms.gle/SMhtRnxYViyyAbDF9, până cel târziu pe data 11 iunie, ora 12.00. Pentru înscriere, candidații pentru Bursele UNIMIR trebuie să transmită următoarele documente:

 

– cerere incluzând date de identitate și de contact, numele instituției în care învață candidatul, clasa sau anul de studiu, precum și repertoriul pentru proba practică: două înregistrări cu lucrări reprezentative din stiluri / epoci diferite;

– copie după Cartea de Identitate;

– CV Profesional;

– scrisoare de recomandare din partea unei personalități din domeniu.

 

În perioada 12 – 15 iunie va avea loc evaluarea dosarelor de candidatură, iar pe 16 iunie vor fi anunțate numele candidaților care s-au calificat pentru proba practică. Aceasta se va desfășura în intervalul 24 – 26 iunie, iar pe 27 iunie vor fi anunțați bursierii ediției 2022 – 2023.

 

Regulamentul Concursului și alte informații și detalii despre burse și procesul de aplicare sunt disponibile pe website-ul Uniunii Muzicienilor Interpreți din România, secțiunea Burse și premii, la www.unimir.net/burse-si-premii/.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite