15 tineri din Reșița se pregătesc pentru finala YoungPRENEUR. Cine vor fi câștigătorii premiilor de 2.500 și 7.500 de euro?

 

Cei 15 finaliști ai programului educațional gratuit YoungPRENEUR, creat de antreprenorul și investitorul Cristian Onețiu pentru tinerii din Reșița, se pregătesc pentru competiția finală „Pitch Day” din 30 martie, când vor avea șansa să câștige unul dintre cele două premii care însumează 10.000 de euro.

 

Lansat la sfârșitul anului trecut de către antreprenorul și investitorul Cristian Onețiu, originar din Reșița, și demarat efectiv în ianuarie, programul educațional gratuit YoungPRENEUR se apropie de final. Competiția „Pitch Day” în cadrul căreia vor fi desemnați câștigătorii programului va avea loc pe 30 martie, între orele 17.00 – 20.00, la Centrul Universitar Babeș-Bolyai Reșița. Cei care vor să participe și să îi susțină pe tinerii viitori antreprenori o pot face completând formularul de înscriere sau pe pagina de Facebook Deschide Reșița și pe canalul de YouTube al lui Cristian Onețiu.

 

În finală au intrat 15 dintre cei 50 de participanți activi în program, care au realizat și susținut prezentări video tip pitch pe structura oferită de Cristian Onețiu, folosind cunoștințele acumulate timp de două luni din cursurile, exercițiile și experiențele practice oferite de acesta împreună cu mentorii Eusebiu Burcaș, Dani Oțil, Diana Stînga, Radu Constantin și Tinu Vidaicu. Este vorba despre nouă tineri din categoria de vârstă 14-17 ani, Radu Andrei, Ciurariu Ruben Mario Ilie, Bîrsan Ionuț Alexandru, Popa Ioan Luca, echipa Berezoschi Antonia și Seico Gabriela, Ursu Rafael, Elchescu Denis, Dragoș Samuel și Radu Ștefan, precum și șase tineri din segmentul 18-23 de ani: Urechiatu Andrei, Feri Nicolas-Petre, Kerekes Maria, Lembac Andreas, Benghia Ilie și Trulea Diana Andreea.

 

La finalul competiției, în urma prezentării susținute în fața publicului, juriul format din Cristian Onețiu, Sorin Maxim – director general ADR Vest, Mădălina Chiosa – viceprimar Reșița, Andrade Bichescu – director al Centrului UBB Reșița și Oana Borza – antreprenor Superfit va decide câștigătorul premiului de 2.500 de euro pentru calitatea ideii de business și prezentarea acesteia, în prima categorie de vârstă, și premiul de 7.500 de euro pentru prezentarea de business și demararea activității premiate, în cea de-a doua categorie.

 

 

Prin acest program de afaceri gratuit destinat viitoarei generații de antreprenori, dezvoltat în parteneriat cu Primăria Reșița, Centrul Universitar Babeș-Bolyai Reșița și Agenția de Dezvoltare Regională Vest, Cristian Onețiu a atras peste 200 de tineri dornici să învețe cum să înceapă o afacere și care sunt bunele practici ale antreprenoriatului de succes. „Prin programul YoungPRENEUR, mă întorc în orașul în care am copilărit pentru că îmi doresc să dau înapoi și să ofer mai departe din experiența mea de business, astfel ca și alți tineri să poată avea o șansă în antreprenoriat. Îmi doresc să soluționez o parte dintre problemele existente în acest domeniu, printre acestea numărându-se nevoia de încurajare și educare practică a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, lansarea lentă sau problematica unui startup din cauza lipsei cunoștințelor despre antreprenoriat, un număr mic de firme lansate în Reșița, dar și în alte orașe din România, lipsa resurselor de finanțare și lipsa de experiență în negocierea cu potențiali investitori”, a declarat Cristian Onețiu.

 

Antreprenor, investitor, business mentor, advisor și autor, Cristian Onețiu este cofondatorul Life Care, cea mai mare companie de vânzări directe fondată local, nu doar din România, ci și din sud-estul Europei, pe piața de produse bio, naturale și vegane. Este, de asemenea, mentor și fondator al programului Scale-Up 1000 și trainer certificat de International Distance Education Certification Center – USA. În prezent, el s-a stabilit în Emiratele Arabe Unite, în Dubai, cu scopul de a crea cel mai mare fond de investiții de proprietate imobiliară fracționată și a se dezvolta ca antreprenor și în această zonă.

 

Inclus în TOP 500 Forbes și TOP 300 Capital, Cristian Onețiu este o prezență vizibilă în online-ul dedicat domeniului business, cu milioane de urmăritori și vloguri cu teme de interes și crede cu tărie că prin educarea corectă a antreprenorului, România are de câștigat. Datorită succesului său ca antreprenor și a implicării sale, el a fost votat de antreprenori în „Baromentrul StartUp-urilor din România – ediția 2019”, numele său apărând imediat după cele ale lui Elon Musk, Jeff Bezos, Steve Jobs și Bill Gates, ca cel mai inspirațional antreprenor român.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite