Suntem prezenți și pe

Actualitate

15 zile consecutive fără cazuri noi de infecții cu SARS-CoV-2 în Caraș-Severin

Publicat cu

în

Au trecut 15 zile fără cazuri noi de COVID-19 raportate în județul Caraș-Severin! La nivel național, se confirmă că acea creștere la 238 de noi infectări depistate în urmă cu două zile a fost accidentală, fiind urmată de două scăderi succesive. 

Până astăzi, 6 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.290 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.419 au fost declarate vindecate și externate, dar 1.318 au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 187 noi cazuri de îmbolnăvire. Pe secțiile ATI, în acest moment sunt internați 153 de pacienți, deci cu 1 mai mulți decât arăta raportarea de ieri, dar niciunul în Caraș-Severin.

De la începutul pandemiei, în județul nostru au fost testate 1.624 persoane. Rămân confirmate până acum 112 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, 103 pacienți fiind declarați vindecați, 41 la Reșița, 51 la Caransebeș și 11 în Timișoara. Numărul deceselor este și el neschimbat, 8, dintre care unul din cauze noncovid (cazul de la Măureni). În continuare, o singură persoană din Caraș-Severin diagnosticată cu COVID-19 se mai află internată în spital, la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Potrivit DSP Caraș-Severin, în momentul de față se află în izolare la domiciliu 4.120 persoane, mai multe față de ieri, când erau 3.840, deși între timp au ieșit din izolare 318 cărășeni. În carantină instituționalizată au mai intrat două persoane, ajungându-se la un total de 11.

Vă prezentăm mai jos un grafic cu evoluția COVID-19 în ultimele 21 de zile în Caraș-Severin, realizat de dr. Mircea Borcău, medic primar epidemiolog, șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul DSP Caraș-Severin.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Sănătate7 minute în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitateo oră în urmă

Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane

Actualitate5 ore în urmă

Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate17 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile18 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate19 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate21 de ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație22 de ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitateo zi în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitateo zi în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Cele mai citite