16 mașini electrice la Primăria Reșița, prin Programul „Rabla”. Și, în curând, încă 44 de stații de încărcare în oraș

 

Primăria Reșița a profitat de programul „Rabla pentru instituții publice”: prin casarea mașinilor vechi din parcul auto, municipalitatea s-a dotat cu 16 autoturisme electrice.

 

1.920.000 de lei a reușit să atragă Primăria Reșița prin programul de finanțare derulat de Autoritatea Fondului de Mediu, sumă cu care au fost achiziționate 16 autoturisme electrice Dacia Spring.

 

„Prin utilizarea parcului de autoturisme electrice vor scădea considerabil cheltuielile de mobilitate pentru angajații primăriei ce derulează muncă de teren: Direcția de Întreținere, Asistență Socială, Învățământ, Clubul Sportiv, Urbanism”, precizează reprezentanții municipalității.

 

 

Pentru încurajarea transportului ecologic, Primăria Reșița investește și în rețeaua de stații de încărcare. Până în acest moment, a instalat în oraș 9 astfel de stații, unde mașinile electrice pot încărcate gratuit. Dar rețeaua de stații de încărcare se va mări considerabil până în 2024, cu încă 44 de stații. Finanțarea a fost obținută prin PNRR, achiziția acestora fiind în desfășurare.

 

„Primăria Reșița merge pe verde, Reșița merge pe verde”, ne asigură primarul Ioan Popa. Și nu avem motive să nu-l credem.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available