Șase cățeluși aruncați pe drumul comunal ce leagă Soceni de Târnova au fost salvați de polițiști. Micuții blănoși au fost preluați de o asociație și așteaptă ajutor din partea oamenilor cu suflet mare.
Cățelușii au fost găsiți chiar în mijlocul Drumului Comunal 89, între Soceni și Târnova, ieri dimineață în jurul orei 07.30, de către un echipaj de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița aflat în serviciul de patrulare. Expuși oricând riscului de a fi striviți de o mașină, cățeii au fost luați în autospeciala de poliție și aduși la Reșița, unde au fost preluați de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. La rândul lor, aceștia au găsit o asociație care i-a preluat pe micuții blănoși pentru a le schimba viața în bine.
Înainte de a ajunge la asociație, cățelușii au trecut pe la un cabinet veterinar, unde au fost deparazitați și vaccinați. „Pentru că aveau burticile umflate, au fost duși de urgență la cabinetul veterinar chiar de către Poliția Animalelor. Acolo au primit deparazitare internă cu cele mai scumpe pastile, de calitate superioară. Mii de mulțumiri domnilor inspectori care au achitat factura în valoare de 300 lei din banii proprii. Un mare mulțumesc tuturor inspectorilor din Biroul pentru Protecția Animalelor pentru ajutor și pentru tot ceea ce fac pentru câini”, au transmis reprezentanții Asociației Năsucuri Umede Wet-Little Noses, cei care i-au preluat pe cei șase cățeluși „polițiști”.
Cei care doresc să facă donații pentru acești cățeluși, dar și pentru celelalte animale pe care asociația le are în grijă o pot face în următoarele conturi: RO81BTRLEURCRT0576125501 – euro; RO34BTRLRONCRT576125501 – lei; client: Năsucuri Umede Wet-Little Noses, cod client: 43958547.
Polițiștii reamintesc faptul că, potrivit legii, „abandonul sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime față de animale și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei, iar abandonul câinilor revendicați sau adoptați din adăposturile de animale constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani. Conduita corectă în cazul animalelor fără stăpân este sesizarea consiliilor locale ale primăriilor unde acestea sunt observate, pentru ca autoritățile locale să dispună ridicarea acestora și plasarea lor în adăposturi, de unde pot fi adoptate de persoane responsabile”.
Sursă foto: IPJ Caraș-Severin