20 septembrie – ziua fără niciun accident grav în Caraş-Severin! Dar cu peste 350 de amenzi pentru nereguli în trafic…

 

Poliţiştii desfăşoară, pe parcursul acestei săptămâni, acţiuni pentru reducerea riscului rutier pe şoselele din Caraş-Severin, în cadrul proiectului derulat la nivel european „Roadpol Safety Days 2023”.

 

În Caraș-Severin, a fost atinsă ţinta proiectului „Roadpol Safety Days 2023” – 20 septembrie 2023 să fie o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, anunţă reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ). „În cursul zilei de ieri, 20 septembrie, zi stabilită la nivel european ca ziua fără accidente rutiere din care să rezulte persoane decedate, în Caraș-Severin nu a fost înregistrat niciun accident rutier cu victime. Pe parcursul zilei, polițiștii Serviciului Rutier Caraș-Severin şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au derulat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

 

Ca urmare a abaterilor constatate pe drumurile din județ, poliţiştii au aplicat, ieri, 352 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 102.000 lei. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retrase zece certificate de înmatriculare.

 

Poliţiştii au constatat, tot în cursul zilei de ieri, şase infracțiuni la regimul rutier, dintre care trei privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. „Polițiști de la Biroul Rutier Reșița au oprit pentru control, în jurul orei 18.00, pe Calea Caransebeșului, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, care a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv pentru THC, iar în jurul orei 23.00, pe strada Ioan Poptelecan, un autoturism condus de un şofer de 33 de ani ce avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a exemplificat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin. În aceeași noapte, poliţiştii din Băile Herculane au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și refuzul de la prelevarea mostrelor biologice, după ce au oprit în trafic un autoturism având suspiciunea că persoana de la volan şi-a schimbat locul cu unul dintre pasageri. „Polițiștii i-au identificat pe cei trei ocupanți ai autoturismului, de 35, 36 și 67 de ani, din județele Mehedinți și Dolj, iar la testarea cu aparatul etilotest, cei doi bărbați de 36 și 67 de ani aveau  alcoolemii de 1,03 și 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, celălalt bărbat, de 35 de ani, refuzând testarea. Din verificările efectuate s-a stabilit că bărbatul de 36 de ani figura cu permisul de conducere anulat, cel de 67 de ani nu poseda permis de conducere, iar cel care a refuzat testarea alcooltest avea dreptul de a conduce valabil”, a explicat Alina Boeru. În acest caz, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele, precum și a persoanelor vinovate.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite