21.000.000 de euro pentru universitățile de stat din Regiunea Vest

 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a lansat un nou apel de proiecte, destinat celor şapte instituţii de învăţământ superior de stat din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

 

21.000.000 de euro au la dispoziţie universităţile de stat din Regiunea Vest – Centrul Universitar al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca din Reșița; Universitatea Politehnică Timișoara; Universitatea de Vest din Timișoara; Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara; Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I Al României” din Timişoara, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad şi Universitatea din Petroșani – pentru dotare, echipare, modernizare şi reabilitare, precum și pentru activități de creștere a calității și accesului la educație şi înfiinţarea de noi specializări. Finanţările provin din fonduri europene, Ghidul solicitantului de finanțare PRV/6.1.D/1 aferent Intervenției regionale 6.1. D – Universități fiind publicat vineri, 4 august, de ADR Vest în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027.

 

„Programul Regional Vest 2021-2027 este principalul instrument de finanțare din fonduri europene care sprijină competitivitatea, creșterea economică, îmbunătățirea calității vieții și dezvoltarea durabilă a Regiunii Vest. Acest apel de proiecte destinat universităţilor are drept scop creșterea performanței instituțiilor de învățământ superior de stat din Regiunea Vest și a relevanței lor pentru piața muncii”, precizează reprezentanţii ADR Vest. Astfel, prin acest apel de proiecte vor fi eligibile: dotarea cu mobilier și echipamente specifice, necesare spațiilor universitare – laboratoare, săli de curs și seminar, amfiteatre, aule -, în acord cu noile tendințe educaționale și tehnologice, precum și dotarea cu programe informatice, licențe, software și brevete, dezvoltarea de platforme e-learning și alte platforme digitale, inclusiv biblioteci digitale şi digitalizarea cursurilor. De asemenea, într-un procent limitat, se vor finanța lucrări de modernizare şi reabilitare a infrastructurii de învățământ. În ceea ce privește activitățile de creștere a calității și accesului la educație, respectiv dezvoltarea de noi specializări, se vor sprijini: încheierea de noi parteneriate cu sectorul public şi privat pentru facilitarea tranziției de la educație la un loc de muncă, prin programe de internship; îmbunătățirea cursurilor existente și adaptarea la cerințele pieței; dezvoltarea de noi programe de master și noi cursuri de formare continuă.

 

Apelul este de tip necompetitiv, iar perioada de depunere a proiectelor va fi 3 noiembrie 2023, ora 08.00 – 3 august 2024, ora 08.00.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available