250 DE ANI de industrie reșițeană. Fundația Comunitară Banatul Montan finanțează IDEI FAINE pentru oraș [VIDEO]

Fundația Comunitară Banatul Montan, cu sprijinul Primăriei Reșița, lansează o provocare de neratat tuturor reșițenilor care doresc să se implice activ în viața cetății. Începând de astăzi până pe 19 aprilie, aceștia pot depune, pe adresa de email a fundației, proiecte cu tema „250 de ani de industrie reșițeană”. Cele mai bune proiecte vor primi finanțare pentru a fi implementate.

„2021 este un an important pentru orașul nostru pentru că se sărbătoresc 250 de ani de industrie reșițeană. Cu susținerea Primăriei Reșița și a Consiliului Local, ne-am gândit că cel mai bun mod de a sărbători, chiar dacă este pandemie, este împreună cu toți reșițenii, respectând regulile de siguranță. De aceea, între 22 martie și 19 aprilie avem deschisă o sesiune de admitere de proiecte cu tematica: 250 de ani de industrie reșițeană. Practic, orice reșițean care are o idee faină legată de această temă și își dorește să o pună în aplicare poate participa la concurs”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Banatul Montan.

Potrivit organizatorilor, orice idee care începe cu „Ce fain ar fi să…?” poate să fie înscrisă în concurs, cu condiția ca proiectul să se încadreze în următoarele domenii: cultural, creativ, artistic sau istoric, să aibă drept principal scop evidențierea trecutului, prezentului și a viitorului și să poată fi concretizat până pe 6 decembrie 2021.

În concurs se poate înscrie orice reșițean, nefiind necesară apartenența la asociații sau ONG-uri. Detalii despre sesiunea de depunere de proiecte pot fi găsite pe pagina de socializare a Fundației Comunitare Banatul Montan, dar și pe siteul acesteia: www.fundatiacomunitarabanatulmontan.ro. Tot de acolo pot fi descărcate Formularul de depunere și Ghidul solicitantului, care, ulterior, trebuie trimise la adresa de email: contact@fundatiacomunitarabanatulmontan.ro, până pe data de 19 aprilie.

În perioada 20 aprilie – 1 iunie 2021, acestea vor fi analizate de către o echipă de evaluatori voluntari (membri ai Fundației Comunitare Banatul Montan și ai Primăriei Municipiului Reșița, experți în implementare de proiecte) coordonați de către executivul Fundației Comunitare Banatul Montan. Potrivit organizatorilor, evaluarea va avea în vedere următoarele criterii: „calitatea proiectului – evidențierea trecutului industrial al Reșiței și corelarea acestuia cu prezentul și viitorul, activitățile din proiect și planificarea lor vor fi realiste; activarea comunității – mobilizarea cetățenilor orașului pentru a participa la evenimentele desfășurate în cadrul proiectului și crearea unui cadru de socializare; generare de cunoaștere colectivă – rezultatele proiectului: know-how sau materiale realizate, care ar putea constitui un punct de atracție permanent sau ar contribui la documentarea istoriei celor 250 de ani de industrie; inovație – elemente de inovație fie prin noutatea ideii propuse, fie prin modul de abordare; încurajarea și dezvoltarea participării active a cetățenilor în comunitate”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available