3 din 3 pentru rosso-neri! Dar mai sunt 13 hopuri până la Liga 2…

 

CSM Reșița a încheiat sezonul regular din Liga 3 cu o nouă victorie, a treia consecutivă de la reluarea campionatului. Și a fost tot un suces fără gol primit, dar și fără gol marcat în prima repriză.

 

Adversarul de astăzi, depășit cu 2-0 (0-0) în Valea Domanului, a fost Crișul Chișineu Criș, formație care va reveni la Reșița peste o săptămână, în prima etapă a play-off-ului.

 

Și de această dată rosso-nerii au controlat jocul, acum chiar de la un capăt la altul. Au avut de patru ori șansa de a înscrie în prima repriză, însă au făcut-o abia după pauză (min. 48), la o fază fixă: corner Popescu, executat pe lung, Mensah nemarcat trimite pe 6 metri la Gakou, acesta este blocat în momentul șutului dar apoi „așează” pentru Cornel Ardei, care finalizează cu calm. Dominarea gazdelor, cu un presing avansat și un joc la ofsaid perfect, putea fi concretizată încă cel puțin o dată, dar Negru (de două ori), Bărboianu și Petre nu au găsit soluția perfectă pentru un 2-0 meritat.

 

Iar ceea ce părea de domeniul imposibilului, oaspeții neavând nicio ocazie de gol timp de 90 de minute, se putea întâmpla în prelungiri. Atunci când un arădean este găsit liber în careu, dar lovitura sa de cap nu a găsit poarta unui Zimmermann care astăzi a fost forțat de coechipieri să șomeze. A punctat însă un minut mai târziu pentru 2-0 nou intratul Remus Trancă (foto), din pasa lui Alexandru Negru.

 

Antrenorul Călin Cheregi a mizat astăzi pe: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Dudea, Rimovecz – Velcotă (46, Mensah), Popescu – Chera (46, Petre; 90, Trancă) – Gakou (69, Dane).

 

În aceeași etapă: ACB Ineu – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-4; Șoimii Lipova – Pobeda Star Bisnov 1-0; Progresul Pecica – Avântul Periam 1-1; Gloria Lunca Teuz Cermei – Phoenix Buziaş 1-6.

 

La final de sezon regular, se pare că doar trei echipe din Seria 8 a Ligii 3 își vor disputa cele două locuri de baraj pentru promovare: CSM Reșița – 42 puncte (golaveraj 43-9), Șoimii Lipova – 39 (36-13), CSC Ghiroda și Giarmata Vii – 36 (33-18). În play-off s-a calificat și Crișul Chișineu Criș – 28 puncte. În cele nouă etape de play-off se va juca pe sistemul tur-retur-tur, reșițenii având două meciuri acasă cu Șoimii Lipova, dar și două în deplasare la Ghiroda. La final, primele două clasate vor dispute meciuri de baraj cu formațiile calificate din Seria 7, acolo unde au intrat în play-off CSM Deva (lider detașat), ACSO Filiași, Gilortul Târgu Cărbunești și Viitorul Şimian. Dacă rosso-nerii vor câștiga seria și vor trece și de acest hop semifinal, cel mai probabil vor juca barajul final pentru promovare cu învingătoarea din dubla CSM Deva – Șoimii Lipova (sau CSC Ghiroda și Giarmata Vii).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite