3,8 milioane de lei, decontul sejurului în carantină, în Caraș-Severin. 75% din sumă, alocată unui hotel din Băile Herculane

Cheltuielile pe care autoritatile locale și proprietarii unităților de cazare din Caraș-Severin le-au avut cu cele aproape 1.000 de persoane plasate în carantină până când această măsura a fost declarată neconstituțională au fost decontate de Ministerul Sănătății. Este vorba despre aproximativ 4.000 de lei de persoană.

În Caraș-Severin nu mai este, în momentul de față, nicio persoană în carantină instituționalizată, însă, din martie până în iunie, 993 de persoane venite din zone roșii COVID-19 sau care nu au respectat măsura izolării la domiciliu fost plasate în centrele deschise in județ. Costurile totale cu cazarea și masa acestora, precum și pentru asigurarea unor obiecte de uz personal au ajuns la 3,8 milioane de lei. „Întreaga sumă a fost decontată de Ministerul Sănătății. Aici intră și banii pentru unitățile care nu erau hoteluri sau pensiuni și în care au fost plasați în carantină oameni la începutul pandemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

În total, 5 hoteluri și pensiuni din Reșița (stațiunea Secu), Caransebeș și Băile Herculane, dar și tabăra Râul Alb și câteva cămine aflate în subordinea autorităților locale au fost transformate în centre de carantină. Cea mai mare parte a sumei decontate de minister, aproape 2,9 milioane de lei, a fost pentru acoperirea cheltuielilor de la centrul de carantină (la Hotelul Diana) din Băile Herculane, care a găzduit cel mai mare număr de persoane obligate să stea în carantină 14 zile. Un astfel de sejur forțat a costat aproximativ 4.000 de lei de persoană.

„Pe lângă suma de 3,8 milioane de lei, au mai existat cheltuieli în valoare de 193.640 de lei cu personalul medical din județ care a optat, în perioada de vârf a pandemiei, pentru varianta carantinării. Și această sumă urmează să fie decontată de Ministerul Sănătății”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Măsura carantinării persoanelor venite în țară din zone de risc și a celor care au ieșit din izolarea la domiciliu înainte de termen a fost suspendată la începutul lunii iulie, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale potrivit căreia atât carantinarea, cât și izolarea la domniciliu sunt neconstituționale. În acel moment, în centrele de carantină din Caraș-Severin nu se mai află nicio persoană.

Sursă foto: FB Diana Resort Herculane by Bacolux

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available