4 milioane de lei pentru piste de biciclete în Oravița

Primăria Oravița mai face un pas către infrastructura verde, după accesarea finanțării pentru transportul urban, prin depunerea unui proiect ce își propune amenajarea a trei kilometri de piste pentru biciclete.

 

Administrația orăvițeană a depus ieri în cadrul componentei C10 mai multe proiecte de dezvoltare a orașului din Valea Carașului. Componenta C10 – Fondul local din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) abordează provocările legate de disparitățile teritoriale și sociale din zonele urbane și rurale, precum și mobilitatea urbană. Obiectivul acestei componente este de a susține o transformare durabilă urbană și rurală prin utilizarea soluțiilor verzi și digitale. În acest sens, pe strada Cloșca și pe străzile din cartierul Zona Gării vor fi amenajate piste de biciclete ce vor însuma trei kilometri destinate bicicletelor și altor vehicule electrice ușoare. Valoarea totală a investiției propuse prin cererea de finanțare este de aproximativ 4 milioane de lei. Totodată, în cadrul acestor proiecte vor fi finanțate și înființarea a 6 stații de încărcare pentru mașini electrice.

 

Zona propusă pentru dotarea cu piste de biciclete este de asemenea o zonă cu densitate mare a populației din Oravița, un cartier de locuințe individuale și prezintă probleme de mobilitate și congestionare a circulației din cauza traficului auto, a lipsei parcărilor și de asemenea din cauza inexistenței modalităților alternative de transport, inclusiv velo.

 

Ciclismul urban este o modalitate de transport nepoluant asupra căruia trebuie să ne îndreptăm atenția, în contextul măsurilor pe termen mediu și lung privind protecția climei, reducerea zgomotului și gestionarea calității aerului. Este totodată o modalitate esențială de a reduce ambuteiajele în trafic, prin înlocuirea călătoriilor urbane motorizate pe distanțe scurte. De asemenea, pe lângă componenta de mediu, realizarea de piste de biciclete în oraşul Oraviţa va avea efecte pozitive asupra creşterii calităţii vieţii şi îmbunătăţirii stării de sănătate a cetăţenilor, promovând prin acest proiect mişcarea şi un stil de viaţă sănătos”, a declarat primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite