Căminul nr. 1 din Mociur a fost demolat! Zona „gri” a Reșiței se transformă într-un cartier civilizat și modern

 

În cartierul Mociur din Reșița sunt în plină desfășurare lucrările prevăzute în cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent – reabilitarea blocului Cămin nr. 2 de locuințe sociale și demolarea blocului Cămin nr. 1 de locuințe sociale”. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, iar primii bani au fost, deja, încasați de municipalitate.  

 

La 7.500.000 de lei se ridică valoarea proiectului prin care zona de blocuri din cartierul Mociur va fi reconfigurată și transformată dintr-o bombă socială într-o zonă frecventabilă, cu imobile reabilitate și locuri de agrement. Lucrările au început în luna ianuarie, cu demolarea Căminului nr. 1, aflat în stare avansată de degradare, iar luna aceasta, în contul Municipiului Reșița au intrat 1.759.058,73 lei, bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile, pentru achitarea lucrărilor executate.

 

„Până în prezent, s-a executat demolarea Căminului nr. 1, iar lucrările de reabilitare a Căminului nr. 2 sunt în plină desfăşurare. Proiectul include și plantări de arbori, amenajarea unei parcări, a unei piațete, un loc de joacă și alei pietonale”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița. Potrivit proiectului, Căminul nr. 2 va fi recompartimentat, cele 90 de garsoniere existente vor fi transformate în 50 de locuințe, fiecare dintre acestea cu baie și bucătărie proprie, după cum urmează: 12 garsoniere, 28 apartamente cu două camere și zece apartamente cu trei camere.

 

Proiectul de reabilitarea și modernizare a fondului locativ existent din cartierul Mociur este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”, iar lucrările sunt executate de Asocierea Termoconstruct Sistem Avantaj SRL & ICCO Facility Management SRL, având ca subcontractant declarat pe Automatic Aquaproiect SRL.

 

De asemenea, în cadrul unui alt proiect cu finanțare europeană, derulat de Primăria Reșița tot prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, va fi reabilitat și imobilul în care funcționează școala primară și grădinița din Mociur. Proiectul prevede atât refacerea finisajelor exterioare cât și a spațiului interior, precum și amenajarea terenului adiacent, aflat în vecinătatea zonei căminelor.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite