42 de noi cazuri de COVID-19 și încă patru decese din cauza coronavirusului în Caraș-Severin. Printre victime, o tânără de 25 de ani!

În ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin au fost înregistrate 42 de noi cazuri de COVID-19, ajungându-se astfel la 1.859 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei până în prezent.

A crescut și numărul cărășenilor care au încetat din viață din cauza infectării cu noul coronavirus, informează Direcția de Sănătate Publică a județului. În ultimele 24 de ore au decedat patru persoane, toate având și boli asociate: „un bărbat de 72 de ani, din Reșița, decedat la Spitalul Județean de Urgență Reșița, avea și HTA esențială stadiul 2, insuficiență cardiacă, BPOC; femeie din Bănia, de 81 de ani, decedată la SJUR, cu HTA esențială grad 1, demență mixtă, atrofie corticală, lacunarism cerebral; bărbat de 79 de ani, decedat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reșița, după externare de la SJUR; cu HTA grad 3 cu risc cardiac foarte înalt, fibroză pulmonară, insuficiență cardiacă, stenoza aortică; femeie de 25 de ani din Reșița, decedată la SJUR. Neoplasm gastric stadiul IV, cu metastaze osoase și pulmonare, casexie”.

În spitalele din Caraș-Severin se află internați 148 de pacienți confirmați pozitiv, 91 la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 57 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Dar s-a dublat față de ieri numărul celor aflați în stare critică pe secțiile de Terapie Intensivă, la ora raportării fiind șase pacienți pe ATI în fiecare dintre cele două unități spitalicești.

În Reșița există în continuare 5 focare deschise, însă cu cu un total de 90 de cazuri (nu 83, cum era ieri): 36 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, 32 la Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice din Reșița, 12 (deci cu 7 mai multe cazuri față de ieri) la Centrul de Plasament „Speranța”, 6 la Direcția de Sănătate Publică și 4 la Consiliul Județean. În județ mai este deschis focarul de la Primăria Oravița, cu 6 angajați infectați.

În ultimele 24 de ore, DSP Caraș-Severin a finalizat 48 de anchete epidemiologice, iar 42 de anchete sunt în lucru.

Numărul persoanelor testate în județ de la începutul pandemiei a crescut la 6.132, în ultimele 24 de ore fiind recoltate 73 de probe. În izolare instituționalizată se află 153 de persoane, iar în izolare la domiciliu, 909, dintre care 273 cu test pozitiv.

Peste 700 de pacienți cu COVID-19, în secțiile ATI din țară!

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Până astăzi, 15 octombrie, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 125.009 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 5.674 au decedat.

În intervalul 14.10.2020 (10:00) – 15.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (46 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și municipiul București. Toate aceste decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.611. Dintre acestea, 721 sunt internate la ATI!

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.770.481 de  teste. Dintre acestea, 29.646 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.575 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.081 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 211 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 15 octombrie.

Apel public în Caraș-Severin

Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin a transmis în această după-amiază un comunicat de presă. Îl redăm integral:

„Vă reamintim că, în baza Hotărârii nr. 32/13.10.2020, începând cu data de 14.10.2020, pe toată perioada stării de alertă, pe teritoriul județului Caraş-Severin, se instituie obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii, cu orice materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile (măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare), în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în spațiile publice deschise.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Fac excepție de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense sau alte activităţi, reglementate de prevederi legale în vigoare. 

De asemenea, administratorii/proprietarii de spații publice deschise au în sarcina lor afișarea la loc vizibil a informațiilor privind obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii, cu orice materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile (măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare) în aceste spații.

Atragem atenţia populaţiei că nerespectarea măsurilor mai sus menţionate se sancţionează cu amendă contravenţională, potrivit legii.

Solicităm cetățenilor județului nostru să respecte această măsură, alături de distanțarea fizică și de normele de igienă și le reamintim că toate acestea au fost dispuse spre binele întregii comunități, în contextul creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu SARS CoV-2 în ultima perioadă”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available